Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Σύσκεψη στην Πάτρα για την πανδημία: «Εμβολιαστείτε – Δεν σκοτώνει η επιστήμη αλλά ο ιός»


Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών παρέδωσε λίστα με 14 ιδιώτες ιατρούς στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Συνέντευξη τύπου για να αναχαιτιστεί η έξαρση της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας παραχώρησαν σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού συλλόγου Πάτρας, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, δίνοντας έμφαση στην αξία του εμβολιασμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε πως στο νομό έχει αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών αφού από τους 400 φτάνουν πλέον τους 2.000 ημερησίως. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο Mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας από τις 25 Νοεμβρίου έχουν κλειστεί 480 ραντεβού καθημερινά. 367.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στην Αχαΐα ενώ στη Πάτρα τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 1800.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης τόνισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας με τις νοσηλείες κορονοϊού είναι πολύ πιεστική, αλλά διαχειρίσιμη, χάρις στις τεράστιες πρωτίστως προσπάθειες του προσωπικού.

Τέλος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικά τα τεστ αλλά και η καραντίνα για να ανακοπεί η διασπορά στην κοινότητα. Η κ. Μαστοράκου έδωσε στον κ. Καρβέλη μια λίστα με 14 ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι προσφέρονται να ενισχύσουν τους γιατρούς του ΕΣΥ. Πρόκειται για 7 παθολόγους 3 γενικούς γιατρούς και 4 πνευμονολόγους. Μάλιστα άλλοι τόσοι επεσήμανε είναι έτοιμοι αν χρειαστεί να συμβάλλουν στην ενίσχυση των εμβολιαστικών γραμμών.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου θα συνεχιστούν οι κοινές δράσεις με έναν και μόνο στόχο να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Παράλληλα σε σύντομο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται ενημερωτική ημερίδα ενώ θα γίνουν και εμβολιασμοί σε ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου