Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Μόσιαλος: Τα δύσκολα μπροστά μας -Αμεσα ήπια μέτρα, έσχατο μέτρο τα lockdown

Ηλίας Μόσιαλος / Φωτογραφία: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI


Οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας, το ΕΣΥ πιέζεται, ειδικά από Θεσσαλία και βορειότερα, μολονότι πίεση υπάρχει και στα νότια, τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου.

«Το lockdown ή τα τοπικά lockdown είναι το έσχατο μέτρο, πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν τα ηπιότερα μέτρα», διευκρίνισε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι χρειάζεται αυστηροποίηση των μέτρων, ή αλλαγή της σύστασης των μέτρων, όπως να αλλάξει το ωράριο των δημοσιών υπαλλήλων ώστε να μην συνωστίζονται την ιδία ώρα στα ΜΜΜ, να γίνουν συστάσεις στους υπερήλικες να μειώσουν στο μίνιμουμ τις συναναστροφές τους, ή η επαναφορά μασκών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χωρίς χρειάζεται να είναι σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. 

Έδωσε έμφαση στην τρίτη δόση, και στους εμβολιασμούς των άνω των 50 ετών. Όπως ανέφερε οι πιθανότητες να νοσήσει κάποιος βαριά αφού έχει κάνει την τρίτη δόση είναι ελάχιστες, μεταξύ 0 και 2 με 3%, ενώ οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος είναι απειροελάχιστες. 

«Με αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση και με την προϋπόθεση να μην έχουμε ακόμα πιο επικίνδυνη παραλλαγή από τη Δέλτα, δίνω όμως μικρές πιθανότητες για πιο επικίνδυνη παραλλαγή. Ο μίσος πληθυσμός του πλανήτη, 1 στους 2 έχουν εμβολιαστεί» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου