Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Καμπανάκι από την Θεοδωρακοπούλου: «Μην νομίζουν οι νέοι ότι θα γλιτώσουν την ΜΕΘ»


Αίσθηση προκάλεσε παράλληλα και η έκκληση που πραγματοποίησε για εμβολιασμό:« Εμβολιαστείτε δεν θα μείνει κανένας από εμάς. Οι μισοί θα φύγουν από τον ιό και οι υπόλοιποι από υπερκόπωση »

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για τους νέους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Μαρία Θεοδωρακοπούλου.

Όπως δήλωσε η εντατικολόγος του Νοσοκομείου Παπανικολάου μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στο τμήμα που προσφέρει τις υπηρεσίες της, βρίσκεται στο 100%, ενώ υπογράμμισε πως όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές είναι ανεμβολίαστοι: Οι ασθενείς είναι ηλικίας 89 ετών μέχρι και 31. Μη νομίζουν οι νέοι ότι δεν μπορούν μπουν σε ΜΕΘ

Αίσθηση προκάλεσε παράλληλα και η έκκληση που πραγματοποίησε για εμβολιασμό:« Εμβολιαστείτε δεν θα μείνει κανένας από εμάς. Οι μισοί θα φύγουν από τον ιό και οι υπόλοιποι από υπερκόπωση », ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Φυσικά η αναφορά για υπερκόπωση έχει να κάνει με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο όπως δήλωσε πολεμά για απεριόριστες ώρες με τα μικρά ποσοστά επιβίωσης των ασθενών: «Είναι καταστροφικότερος ο ιός σε σχέση με την αρχή της πανδημίας, χτυπά παντού τους ασθενείς: στο κυκλοφορικό , το αναπνευστικό και στα νεφρά», εξήγησε

Τέλος παρέθεσε 2 σημάδια τα οποία πρέπει να μας κινητοποιήσουν να λάβουμε ιατρική συμβουλή ή ακόμα και να επισκεφτούμε το νοσοκομείο:

«Το αίσθημα της δύσπνοιας έιναι ένα σύμπτωμα που θα πρέπει να τον παρακινήσει να επισκεφθεί το νοσοκομείο»

«Το οξυγόνο κάτω 95 (με βάση το οξύμετρο) πρέπει να παρακολουθείται στενά και όταν πέσει κάτω από το 90 μιλάμε πλέον για μια δύσκολη κατάσταση»

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου