Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Πειθαρχική δίωξη από τον ΔΣΑ στον αρνητή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη -Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης

Ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διασπορά ψευδών ειδήσεων / Youtube

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόθεση του «αρνητή» δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη θα απασχολήσει το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, έπειτα από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, που αφορούν στη δημόσια υγεία.

Η παραπομπή του δικηγόρου στο πειθαρχικό όργανο του Συλλόγου γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της γνωστοποίησης της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ήδη, χθες ο πρόεδρος των πειθαρχικών συμβουλίων του ΔΣΑ, Χαράλαμπος Αναλυτής, είχε ξεκαθαρίσει ότι «το πειθαρχικό τµήµα του ΔΣΑ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστηµα, έχει ζητήσει εγγράφως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να αποστείλει, ως οφείλει, κατ' άρθρο 152 Κώδικα Δικηγόρων, στοιχεία και έγγραφα, που αφορούν σε τυχόν ποινικές διώξεις κατά δικηγόρων, για την κατά νόµο ενέργεια των πειθαρχικών οργάνων του Συλλόγου».

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΣΑ, στον Νίκο Αντωνιάδη, εφόσον κριθεί πειθαρχικά ελεγκτέος, μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το ποινικό σκέλος, το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και ο κατηγορούμενος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου