Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Ξεκίνησε η επιστράτευση 85 γιατρών – Εντός 24 ωρών πρέπει να παρουσιαστούν στα νοσοκομεία

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Έφυγαν τα φύλλα πορείας από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες για την επιστράτευση 85 ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, θα κληθούν να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δοκιμάζεται από τις τραγικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

Στα νοσοκομεία των τριών Υγειονομικών Περιφερειών που μαστίζονται από την πανδημία του κορονοϊού καλούνται να παρουσιαστούν εντός 24 ωρών από τη στιγμή που θα παραλάβουν τα φύλλα πορείας από τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα, 85 ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν για να καλύψουν κενά στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης και στην 4η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Πώς θα γίνει η επίταξη των γιατρών

Όπως αναφέρθηκε στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, επιτάσσονται για έναν μήνα προσωπικές υπηρεσίες ιδιωτών ιατρών Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής που η έδρα τους βρίσκεται στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΦΕΚ: «Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας».

Να σημειωθεί πως η έκδοση των φύλλων επίταξης θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές, ενώ οι ιατροί που θα τα παραλάβουν οφείλουν να παρουσιαστούν στα νοσοκομεία που ορίζονται, στις 8.00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Κατά το χρονικό διάστημα της επίταξης των υπηρεσιών τους υποχρεούνται να τηρούν το ωράριο και το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχουν στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσονται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου