Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Μετάλλαξη Omicron: Ο Τζόνσον ανακοίνωσε υποχρεωτική μάσκα σε μέσα μεταφοράς και καταστήματα, PCR τεστ για όλους τους ταξιδιώτες

Τα PCR τεστ θα γίνονται τη δεύτερη ημέρα και μέχρι το αποτέλεσμα, οι διεθνείς ταξιδιώτες θα απομονώνονται - Όλες οι στενές επαφές των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Omicron θα μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών, ανεξαρτήτως εμβολιασμού.
Protothema.gr

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Omicron ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα.

Μετάλλαξη Omicron: Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα δύο κρούσματα συνδέονται, ενώ υπάρχει σχέση με ταξίδι σε χώρα της νοτίου Αφρικής - Η Βρετανία κλείνει τα σύνορά της και σε άλλες τέσσερις χώρες
Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Omicron εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε επίσημα ο υπουργός Υγείας Σαχίντ Τζάβιντ.

Ο Βρετανός υπουργός έγραψε στο twitter ότι οι δύο περιπτώσεις συνδέονται και υπάρχει σχέση με ταξίδι στη νότια Αφρική. Το ένα κρούσμα βρέθηκε στο Τσέλμσφορντ και το δεύτερο στο Νότιγχαμ.

«Και τα δύο πρόσωπα βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι τους, ενώ διεξάγεται περισσότερος έλεγχος και ιχνηλάτηση» διευκρίνισε. Επίσης, η Βρετανία πρόσθεσε το Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη, τη Ζάμπια και την Ανγκόλα στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα, κάτι που θα ισχύσει από την Κυριακή.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του ΠΟΥ ότι η μετάλλαξη αποτελεί παράγοντα ανησυχίας, ενώ πολλές χώρες προχώρησαν στο κλείσιμο των συνόρων τους σε χώρες της νοτίου Αφρικής, όπου θεωρείται ότι η μετάλλαξη έχει εξαπλωθεί.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επαναφορά του PCR τεστ για τους διεθνείς επισκέπτες, τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξή τους στη χώρα. Επιπλέον, όσοι έρχονται σε επαφή με κρούσμα με τη μετάλλαξη Omicron θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα, ανεξαρτήτως εμβολιαστικού στάτους.

Επίσης, η χρήση μάσκας θα γίνει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου