Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Στη λίστα του αμερικανικού CDC με τις χώρες «πολύ υψηλού κινδύνου» προστέθηκαν Γερμανία και Δανία, μέσα και η Ελλάδα

Σε αυτήν τη λίστα, στην οποία βρίσκονται πάνω από 70 χώρες, εντοπίζεται η Ελλάδα κάτω από τη Γερμανία, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Βουλγαρία
Protothema.gr

Προσθήκες στον κατάλογο των χωρών που συνιστούν περιοχές «πολυ υψηλού κινδύνου» έκανε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, τη στιγμή που ο κορωνοϊός επελαύνει σαρωτικά στην Ευρώπη, προκαλώντας σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου εκτίναξη κρουσμάτων.

Η λίστα με τους προορισμούς «επιπέδου τέσσερα» μεγάλωσε με δύο νέες χώρες της ΕΕ, όπου επικρατεί σημαντική ανάφλεξη του κορωνοϊού.

Σε αυτήν τη λίστα, στην οποία βρίσκονται πάνω από 70 χώρες, εντοπίζεται και η Ελλάδα, κάτω από τη Γερμανία, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Βουλγαρία. Στην τελευταία είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μέσα σε αυτήν περιλαμβάνονται και Ρουμανία, Σερβία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία, Σερβία, Τουρκία.

Το CDC αναθεώρησε, συγκεκριμένα, σήμερα την ταξιδιωτική οδηγία τους για τη Γερμανία και τη Δανία, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 στις χώρες αυτές.

Αύξησε στο «επίπεδο τέσσερα: πολύ υψηλή» τη σύστασή του για τις δύο ευρωπαϊκές χώρες, προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια εκεί.

Αντιθέτως, υποβάθμισε στο «επίπεδο τρία: χαμηλός κίνδυνος» το Ισραήλ, την Αρούμπα, τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, το Κουρασάο και τη Γουαδελούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου