Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ν. Αφρική: Πώς αλλάζει το δημογραφικό προφίλ των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία

REUTERS/SIPHIWE SIBEKO

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον στη Νότια Αφρική εξακολουθεί να είναι σχετικά χαμηλός, με 2.828 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα να καταγράφονται την Παρασκευή.

Η ταχύτητά του, ωστόσο, στη μόλυνση νέων ανθρώπων στη χώρα έχει ανησυχήσει τους επαγγελματίες υγείας, αναφέρει το Associated Press.

«Βλέπουμε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο δημογραφικό προφίλ των ασθενών με Covid-19», είπε η Rudo Mathivha, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Soweto's Baragwanath, στο Νότιο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Οι νέοι, από τα 20 τους έως λίγο πάνω από τα 30, έρχονται με μέτρια έως σοβαρή νόσηση, ορισμένοι χρειάζονται εντατική φροντίδα. Περίπου το 65% δεν είναι εμβολιασμένοι και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους είναι μόνο κατά το ήμισυ εμβολιασμένοι», δήλωσε η Mathivha μιλώντας σε διαδικτυακή ενημέρωση τύπου.

«Ανησυχώ ότι καθώς οι αριθμοί αυξάνονται, οι δημόσιες εγκαταστάσεις υγείας θα κατακλύζονται», είπε, τονίζοντας ότι χρειάζονται επείγουσες προετοιμασίες για να μπορέσουν τα δημόσια νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν μια πιθανή μεγάλη εισροή ασθενών που χρειάζονται εντατική θεραπεία.


Οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι έχει ρυθμό αναπαραγωγής 2, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό είναι πιθανό να το μεταδώσει σε δύο άλλα άτομα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου