Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη – Αμετανόητος ο επόπτης υγείας που «έστειλε» στο θάνατο ασθενή με κοροναϊό – Τι δήλωσε στο MEGA

Το MEGA εντόπισε τον πρώην επόπτη υγείας, ο οποίος εμμένει στις θέσεις του, παρότι τελικά η γυναίκα έφυγε από τη ζωή, την οποία - όπως όλα δείχνουν - πήρε ο ίδιος «στο λαιμό του»

Trending

Στην υπόθεση με την 51χρονη που έφυγε από τη ζωή ενώ, λίγη ώρα πριν, πρώην επόπτης υγείας την συμβούλευε να φύγει από το νοσοκομείο, παρενέβη ο εισαγγελέας διατάσσοντας κατεπείγουσα έρευνα.

Το MEGA εντόπισε τον πρώην επόπτη υγείας, ο οποίος εμμένει στις θέσεις του, παρότι τελικά η γυναίκα έφυγε από τη ζωή, την οποία – όπως όλα δείχνουν – πήρε ο ίδιος «στο λαιμό του».

«Από την αρχή αυτής της ιστορίας προτρέψαμε όσους περισσότερους μπορούσαμε να αποφύγουν τον εμβολιασμό. Στόχος είναι η τροποποίηση του ανθρώπινου DNA». Οι δηλώσεις αυτές, αλλά και τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο πρώην επόπτης υγείας με την 51χρονη, η οποία κατέληξε από κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη, μπήκαν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα διοικητική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο συγκεκριμένος επόπτης και να περιορισθεί η δραστηριότητά του, προς διασφάλιση της υγείας των πολιτών.
Στο στόχαστρο τα μηνύματα

Η 51χρονη από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Ο πρώην επόπτης υγείας φέρεται να την προέτρεπε να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο.

Παρά το γεγονός ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, μάλιστα, ο πρώην επόπτης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, κατηγορεί τους γιατρούς που προσπάθησαν να τη σώσουν.

«Αποδεικνύεται από τα μηνύματα που έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή και έλεγε: σώστε με, βοηθήστε με. Ένας άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της διασωλήνωσης, δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να στέλνει μηνύματα και να φωνάζει και να ουρλιάζει», λέει ο πνευμονολόγος, Κυριάκος Τίγκας.

Ωστόσο, παρά τα όσα λέει ο πρώην υγειονομικός επιθεωρητής, φαίνεται από τα μηνύματα της άτυχης γυναίκας πως δεν μπορούσε καν να μιλήσει και εξέφραζε την αντίθεσή της στη διασωλήνωση μόνο σε εκείνον, ο οποίος ναι μεν την προέτρεπε να φύγει, αλλά τόνιζε πως την ευθύνη για το αποτέλεσμα της δικής του προτροπής θα το έχει εκείνη.

Με λίγα λόγια, ήξερε πολύ καλά πώς να διαφυλάξει τον εαυτό του…

Ο διάλογος που σοκάρει

– Θέλουν να με διασωληνώσουν με οξυγόνο 93 94.

– Τι έπαθες; Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε αστυνομία. Υπέγραψε κι ανάλαβε την ευθύνη.

– Πώς να καλέσω αστυνομία αφού είμαι με οξυγόνο; Δεν μπορώ καν να μιλήσω. Και έχω ανάγκη από οξυγόνο.

Οι γιατροί όμως που την παρακολουθούσαν κάνουν λόγο για καθοδήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου.

«Δεν ήθελε να διασωληνωθεί, αρνιόταν και ήταν γενικά αντιδραστική, εριστική κτλ. Προφανώς, έπαιρνε και κάποια καθοδήγηση απ’ έξω, όπως αποδείχθηκε τώρα, με τα κινητά τηλέφωνα. Αρνιόταν και έφθασε μέχρι το τέλος. Όταν έφθασε στο τέλος, έτοιμη για διασωλήνωση, έγινε η διασωλήνωση. Έλεγε ότι αρνούμαι να διασωληνωθώ, δεν θέλω να διασωληνωθώ, αλλά δεν υπέγραφε κιόλας την άρνησή της», ανέφερε ο Αδαμάντιος Χλωρός, υπεύθυνος κλινικής COVID στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».
Παρέμβαση εισαγγελέα

Ο πρώην επόπτης υγείας, με τα ανήκουστα επιχειρήματά του για το εμβόλιο, τις μάσκες και τη διασωλήνωση των ασθενών, ζητά και εκείνος την παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά για το νοσοκομείο Παπανικολάου!

«Θα πρέπει να στραφεί η έρευνα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, διότι διασωληνώθηκε χωρίς τη θέλησή της. Και εάν δεν στραφεί προς τα εκεί, θα έχει διαπράξει ο ίδιος ο εισαγγελέας εγκλήματα», συμπληρώνει ο Κυριάκος Τίγκας.

Ο πνευμονολόγος και υπεύθυνος της κλινικής COVID του νοσοκομείου τονίζει ότι η ίδια η 50χρονη δεν ήθελε να υπογράψει το χαρτί που της έδιναν οι γιατροί, καταρρίπτοντας τις ασυναρτησίες του επόπτη.

«Φθάσαμε στο σημείο να τσακωθούμε για να μπορέσουμε να τη διασωληνώσουμε, να την πάμε σε κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο», δήλωσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο επόπτης υγείας έχει απομονωθεί στο σπίτι του στη Χαλκιδική και αρνείται πεισματικά να πει το παραμικρό για το θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνης, για να αποδείξει τα ψευδή στοιχεία και τις ανυπόστατες προτροπές, που οδήγησαν μία γυναίκα μόλις 51 ετών στο θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου