Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ένταση στα Εξάρχεια – Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ

Newsroom kathimerini.gr

Μικρής έντασης επεισόδια εξελίχθηκαν στα Εξάρχεια μετά το πέρας της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ομάδα κουκουλοφόρων εξαπέλυσε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη. Οι νεαροί ταραξίες έβαλαν, επίσης, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στο ύψος της πλατείας Εξαρχείων.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές.


Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

Αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ οι κουκουλοφόροι, ενώ αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Εγνατία, όπου για δύο περίπου ώρες σημειώθηκαν τα επεισόδια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.

Ένταση στην Πάτρα

Μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν στην Πάτρα, μετά την ολοκλήρωση πορείας για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία ξεκίνησε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικότερα, όταν η πορεία επέστρεφε στο κτίριο του πρώην παραρτήματος, στην οδό Κορίνθου, ομάδα ατόμων εκτόξευσε περίπου 10 βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα στο κέντρο της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου