Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Κινητοποιήσεις στην Υγεία: 24ωρη απεργία την Πέμπτη και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Iatropedia newsroom

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν τα Νοσοκομεία της Αττικής την Τετάρτη (15/3) κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας (11:00 - 15:00).

Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκεται ο τομέας της δημόσιας Υγείας, με παναττική στάση εργασίας που έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη (15/3) και συμμετοχή των υγειονομικών στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έπονται την Πέμπτη (16/3).

Η στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 πραγματοποιήθηκε στην Αττική με αφορμή την σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στη Βουλή για τη σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων »Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»».

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται, όπως λένε, για «τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του Παιδο-ογκολογικού τμήματος του Παίδων Αγία Σοφία» και για τον λόγο αυτό πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 11:30 στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Υγειονομικοί του ΕΣΥ: Στους δρόμους και αύριο Πέμπτη (16/3)

Την Πέμπτη (16/03/2023), οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

«Διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών που ακολουθούνται. Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν, για το έγκλημα των Τεμπών. Να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες. Η τραγωδία των Τεμπών θα μας σημαδεύει σε όλη μας τη ζωή» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από την πλευρά της, η ΟΕΝΓΕ τονίζει: «Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/3 και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στις 12/3. Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3. Είναι ο μόνος δρόμος για να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους: το κράτος των λίγων, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη.

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη! Για τα δεκάδες εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος μας. Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τους χιλιάδες νεκρούς και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας την περίοδο της πανδημίας. Για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας έχουν ρημάξει από προσωπικό και υποδομές, για την εντατικοποίηση των υγειονομικών, τις μακροχρόνιες αναμονές των ασθενών, την οικονομική αφαίμαξη του λαού για να βρει την υγειά του. Την ίδια στιγμή η πανδημία μετατράπηκε σε χρυσή ευκαιρία, σε «αγελάδα» μετρητών και κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.

Είναι αδίστακτοι! Την ίδια ώρα που το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις οδυνηρές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση και ψήφιση, την Τετάρτη 15/3 στην Ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το μοναδικό Παιδοογκολογικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα!

Παράλληλα η κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση και του νερού κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και την ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και της αποχέτευσης στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και των επιχειρηματικών κολοσσών. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου