Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το «ευχαριστώ» του ΕΚΕΑ στους εθελοντές αιμοδότες: «Συγκλονιστική η ανταπόκριση»

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Δημόσιο "ευχαριστώ" για το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης των χιλιάδων εθελοντών αιμοδοτών που έσπευσαν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες από τα Τέμπη, εξέφρασε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕ).

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας», κι αυτό αποδείχθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο, μέσα από τη συγκλονιστική ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Από χθες, εκατοντάδες συμπολίτες μας προσήλθαν στις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όλης της χώρας για να αιμοδοτήσουν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η πρωτοφανής κινητοποίηση, έφερε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της ημερήσιας συλλογής αίματος, που κάλυψε μέσα σε λίγες ώρες τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος, αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ, «Αξίζει σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες ένα μεγάλο «ευχαριστώ», για το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης, το οποίο επέδειξαν, αποτελώντας ένα φωτεινό μήνυμα μέσα στη θλίψη που προκάλεσε η χθεσινή τραγωδία στα Τέμπη. Ταυτόχρονα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών αιμοδοσίας της χώρας, που υπερέβαλλαν εαυτούς για την διευκόλυνση της προσέλευσης των αιμοδοτών., σε αρκετές περιπτώσεις παρατείνοντας το ωράριο λειτουργίας».

Πολίτες περιμένουν στη σειρά για να δώσουν αίμα στην έκτακτη αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
ΕΚΕΑ: Ανανεώστε το ραντεβού σας για αιμοδοσία

Το ΕΚΕΑ ενημερώνει τους εθελοντές αιμοδότες ότι οι ανάγκες των θυμάτων της τραγωδίας έχουν καλυφθεί πλήρως και δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού κάτω από το εύλογο συγκινησιακό φορτίο που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν.

Έχοντας πάντα υπόψη, όμως, ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι 35-42 μέρες και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει του Πάσχα, οι υπεύθυνοι του ΕΚΕΑ προτρέπουν τους πολίτες να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία, το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

«Για ακόμα μια φορά και με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την αύξηση του αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών», τονίζουν οι υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου