Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Πάτρα: Οι γιατροί του Καραμανδανείου στον υπουργό για τη δίκη Πισπιρίγκου – Πλεύρης: «Δεν είστε μόνοι σας»

Οι γιατροί του Καραμανδανείου ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για τα όσα υφίστανται από την εμπλοκή τους στην υπόθεση Πισπιρίγκου.

Ο Θ. Πλεύρης με Μαρία Ηλιοπούλου, Θανάση Φίλια, Κατερίνα Τριάντου υπό το βλέμμα των Καρβέλη και Μάλλιου


Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ζήτησαν οι γιατροί του Καραμανδανείου για τα όσα υφίστανται δύο χρόνια τώρα λόγω της υπόθεσης Πισπιρίγκου.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του 11ου Συνεδρίου Ανάπτυξης της «Πελοποννήσου» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικότερα η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Μαρία Ηλιοπούλου και οι γιατροί της ίδιας κλινικής, διευθυντές ΕΣΥ Αθανάσιος Φίλιας και Κατερίνα Τριάντου, περιέγραψαν στον υπουργό τα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργικής και άλλης φύσεως που έχει προκαλέσει η υπόθεση αυτή στην κλινική τους αλλά και την ηθική και οικονομική βλάβη που υφίστανται οι ίδιοι από τις συνεχόμενες κλήσεις για καταθέσεις και άλλα.

Στην υπόθεση Πισπιρίγκου έχουν κληθεί ως μάρτυρες και έχουν εμπλακεί στην υπόθεση 18 άτομα (γιατροί–νοσηλευτές) του Καραμανδανείου.

«Την πρώτη φορά νοικιάσαμε πούλμαν και πήγαμε όλοι μαζί στην Αθήνα για τις ανακρίσεις. Σκεφτείτε όταν κάθε τόσο καλούμαστε για ανακρίσεις και καταθέσεις τι πρόβλημα δημιουργείται πίσω στην Κλινική. Δεν περισσεύουμε ως προσωπικό. Μόλις που καλύπτουμε τις εφημερίας και τα ιατρεία. Είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα. Δεν ξεπερνάμε τους επτά. Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει πίσω όταν πρέπει να μετακινούμαστε στην Αθήνα. Αδειάζει η Κλινική. Ποιος θα φροντίσει τα παιδιά πίσω;» μας είπε η κ. Ηλιοπούλου.

Το δεύτερο θέμα που έθεσαν οι γιατροί του νοσοκομείου στον κ. Πλεύρη αφορά το οικονομικό αλλά και το ηθικό σκέλος της υπόθεσης. «Υπολογίστε, πέραν των άλλων, πόσα χρήματα χρειαζόμαστε κάθε φορά να πηγαινοερχόμαστε στην Αθήνα. Οπως σας είπα ήδη την πρώτη φορά νοικιάσαμε πούλμαν για να πάμε όλοι μαζί και να μειώσουμε τα έξοδα. Πόσο θα κρατήσει όλο αυτό; Είμαστε δύο χρόνια τώρα επί ποδός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κλινική μας για εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας. Πραγματικά σας λέω αυτή η υπόθεση μας έχει εξουθενώσει» αναφέρει η κ. Ηλιοπούλου προσθέτοντας και το ηθικό μέρος της υπόθεσης.

«Μία από τις πολλές φορές που εξετάστηκα ήμουν πεντέμισι ώρες όρθια να απαντώ στα ερωτήματα του κ. Κούγια. Είναι πολύ ψυχοφθόρα όλη αυτή η διαδικασία καθώς υφιστάμεθα ειρωνικά σχόλια και απαξίωση. Οπως αναφέραμε και στον υπουργό, πρέπει να μπει ένα τέλος διότι όλα αυτά αποτελούν δυσφήμηση και για το νοσοκομείο μας και για το ΕΣΥ γενικότερα. Ακούγονται και λέγονται πράγματα τα οποία μας υποβαθμίζουν ως επιστήμονες. Παράλληλα, ο κίνδυνος να βρεθούμε κατηγορούμενοι είναι υπαρκτός. Ηδη ο κ. Φίλιας κλήθηκε από τον εισαγγελέα να πάει να καταθέσει. Μας έχει εξουθενώσει αυτή η υπόθεση και δεν βλέπουμε άμεσα να τελειώνει. Πόσο να αντέξουμε; Θέλουμε στήριξη και γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στον υπουργό».

ΠΛΕΥΡΗΣ: «Δεν είστε μόνοι σας»

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αφού άκουσε τα όσα του εξέθεσαν οι γιατροί απάντησε ότι θα σταθεί στον πλευρό τους. «Θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είστε μόνοι σας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, παρουσία του διοικητή της 6ης Υπε Γιάννη Καρβέλη και του αναπληρωτή διοικητή, Παναγιώτη Μάλλιου εξήγησε ότι η στήριξη θα αφορά αφενός το σκέλος της νομικής κάλυψης αλλά και οικονομικά στην κάλυψη των μετακινήσεων.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός ανέφερε στους γιατρούς ότι αν αποφασίσουν κι αυτοί να κινηθούν δικαστικά εναντίον της άλλης πλευράς το υθουργείο θα σταθεί αρωγός παρέχοντάς τους κάθε δυνατή κάλυψη.

2 σχόλια:

  1. Ειναι δυνατον να επεμβαινει η Κ σε θεμα που αφορα τη δικαιοσυνη ? Θα καλουνται να καταθεσουν οι γιατροι οπως ολοι οι Ελληνες πολιτες .Διακρισεις δεν γινονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είστε μόνοι σας! Έχετε και τον Υπουργό Υγείας διότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη! Ήδη το Υπουργείο Υγείας το έχει αποδείξει αυτό με το να θεσπίσει (παγκοσμίως απαράδεκτη πρωτοτυπία) το ακαταδίωκτο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την COVID!

    ΑπάντησηΔιαγραφή