Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών, 72 τραυματίες στα νοσοκομεία – Μάχη γιατρών στις ΜΕΘ

Σύγκρουση τρένων: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών, 72 τραυματίες στα νοσοκομεία – Μάχη γιατρών στις ΜΕΘ

Σύγκρουση τρένων: Στους 72 ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

HR

Ώρες αγωνίας στη Λάρισα μετά την ανείπωτη τραγωδία από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη χθες το βράδυ.

Οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκονται στο νοσοκομείο Λάρισας περιμένοντας να δώσουν δείγμα DNA για την ταυτοποίηση των δικών τους ανθρώπων μια διαδικασία εξαιρετική δύσκολη. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι αταυτοποίητες σοροί φτάνουν στις 36, ενώ έρχονται διαρκώς σακούλες με νεκρούς.

Από την άλλη συνεχίζονται οι έρευνες από τις Αρχές για τον εντοπισμό των αγνοούμενων. Μέχρι στιγμής 36 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί, ωστόσο, ο αριθμός αυτός αναμένεται πώς θα αυξηθεί δραματικά καθώς κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων.

72 τραυματίες στα νοσοκομεία

Στη νέα ενημέρωση για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε πώς 72 τραυματίες στα νοσοκομεία με έξι από αυτούς να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε πώς το έργο της ταυτοποίησης είναι πολύ δύσκολο καθώς στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά αναπτύχθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπερνούν τους 1.300 βαθμούς Κελσίου.

Μάχη γιατρών στις ΜΕΘ

«Γίνεται χαμός στο νοσοκομείο. Δίνουμε τον αγώνα μας για να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες που διακομίζονται στα Επείγοντα», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σημείωσε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον 20 άτομα με δύο νεαρούς ηλικίας 20 με 21 ετών να είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Ο κ. Κομνός εκτίμησε ότι ο αριθμών των νεκρών θα αυξηθεί, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, 20 άτομα νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά και Νοσοκομείο Κατερίνης, 22 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, 32 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και έξι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα. Επίσης, δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

1 σχόλιο: