Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Απάντηση της Καρποδίνη για την απομάκρυνση προϊστάμενου- Απευθύνεται στην Αρχή Διαφάνειας

Συντάκτης: Virus

Απαντώντας σε επικριτικά δημοσιεύματα η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη υπεραμύνεται της επιλογής της και θέτει τα επιχειρήματά της. Το ζήτημα προκλήθηκε με την απομάκρυνση του προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων.

Από την πλευρά της διοικήτριας τονίζεται ότι η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντα του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα. Σύμφωνα με την κ. Καρποδίνη για την απόφασή της ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς. Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

«Επ’ αφορμή της παραπάνω απόφασης, και ελέγχων δαπανών που προηγήθηκαν, διακινούνται ηλεκτρονικά, προφανώς καθ’ υπόδειξη, απαράδεκτα και ειρωνικά σχόλια, απόψεις, υπαινιγμοί και αναληθείς ισχυρισμοί που προσβάλουν το κύρος, την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα μου, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσομαι» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του οργανισμού. Επί του θέματος η κ. Καρποδίνη δηλώνει ότι έχουν δοθεί οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες «για την παραπομπή των σχετικών υποθέσεων στην Αρχή Διαφάνειας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

4 σχόλια:

  1. Ω ρε μάσες....... https://www.ethnos.gr/health/article/232065/eopyyfotiasthnkybernhshapoanarthseispolakhgiathdioikhtriamethnparallhlhapasxolhshstoxrhmatisthrioathhnon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα να παθουμε ,μας ευχομαι τα χειροτερα ,μυαλο δεν βαζουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τότε γιατί την άδειασε ο υπουργός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρα δηλαδή θα προσφύγει κατά του υπουργού που την ακύρωσε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή