Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Υπουργείο Υγείας:Τι θα γίνει με την παράταση των ειδικευόμενων

Συντάκτης: Virus

Διάταξη περί μετάθεσης της έναρξης εφαρμογής απόφασης για τους παρατασιακούς ειδικευόμενους προωθείται από το Υπουργείο Υγείας. Μέχρι την ψήφιση της ρύθμισης τα νοσοκομεία θα τους διατηρήσουν στις θέσεις τους πέραν των τεσσάρων εξαμήνων.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης της ειδικότητας θα μπορούν να παραμείνουν οι ειδικευόμενοι εφόσον δεν έχουν λάβει τίτλο ειδικότητας, ώστε να λάβουν μέρος στις επόμενες εξεταστικές περιόδους. Σημειώνεται ότι δεν αλλάζει η δυνατότητα παράτασης της παραμονής άνευ χρονικού περιορισμού, των ειδικευόμενων μεταξύ των επιμέρους σταδίων άσκησης στην ειδικότητα, καθώς και μεταξύ μειωμένου και πλήρους χρόνου άσκησης στην ειδικότητα.

Όπως ανακοινώνεται από το Υπουργείο Υγείας η παράταση παραμονής στο ΕΣΥ θα είναι δυνατή και για όσους αποκτήσουν τίτλο, μετά από την ολοκλήρωση του χρόνου άσκησης για την απόκτηση της ειδικότητας.Οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι με ή χωρίς τίτλο ειδικότητας, μεταξύ των σταδίων της άσκησης για ειδικότητα, καθώς και μετά την ολοκλήρωση του χρόνου άσκησης της ειδικότητας μπορεί να τοποθετηθούν με απόφαση του διοικητή ή του προέδρου του νοσοκομείου σε κενή οργανική θέση ειδικευόμενου στον παθολογικό, χειρουργικό εργαστηριακό ή ψυχιατρικό τομέα, όπως ήδη προβλέπεται.

1 σχόλιο:

  1. Μα είναι δυνατόν; Εδώ υπάρχουν ειδικευόμενοι που είναι στο 7ο έτος παράτασης!!!Σε τι εκπαιδεύονται; Συν πως σε κάποιες κλινικές υπάρχει υπερπληθυσμός λόγω αυτού του φαινομένου,μειώνονται οι εφημερίες όποτε υπάρχει οικονομική απώλεια και στις χειρουργικές υπάρχει υποεκπαιδευση αφού οι Διευθυντές προτιμούν τους παρατασιακους και όχι τους νέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή