Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Πώς ο προσωπικός γιατρός μπλοκάρει νοσοκομεία και μονάδες Υγείας – Τα εμπόδια

Πώς ο προσωπικός γιατρός μπλοκάρει νοσοκομεία και μονάδες Υγείας – Τα εμπόδια

Πως ο προσωπικός γιατρός "παγώνει" την ψηφιοποίηση των νοσοκομείων και μονάδων Υγείας

HR
Ο προσωπικός γιατρός που προχωρά με ρυθμούς χελώνας, φαίνεται ότι προκαλεί πολλά προβλήματα και στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και τις μονάδες Υγείας.

Και αυτό γιατί πάνω από τους μισούς πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό δεν έχουν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, που θα περιλαμβάνει ψηφιακά το ιατρικό τους ιστορικό όπως διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα, νοσηλείες κ.λ.π.

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι αποτελεί ένα σοβαρό εμπόδιο για την υλοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών των νοσοκομείων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Ψηφιοποίηση με πολλά εμπόδια

Πάντως όσο δεν προχωρά ο ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας τόσο και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση της.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι στόχος εξάλλου είναι όλα τα ψηφιακά συστήματα υγείας να διασυνδέονται μεταξύ τους, ώστε οι πληροφορίες τόσο για την κατάσταση υγείας των ασθενών όσο και για τις υπηρεσίες που παρέχονται να είναι διαθέσιμες προς αξιοποίηση σε έναν ενιαίο ατομικό ψηφιακό φάκελο υγείας.

Διαφορετικά ο πολίτης θα διαθέτει μεν ψηφιακά κάποια αποτελέσματα εξετάσεων ή διαγνώσεων, αλλά θα είναι χωρίς κανένα όφελος για τον ίδιο και για το σύστημα. Εξάλλου δεν θα μπορούν τα στοιχεία να αξιοποιηθούν από τους γιατρούς που μπορεί να επισκεφθεί ή από τις κλινικές που θα εισαχθεί.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση ακόμη και από στόματος πρωθυπουργού έχει διαφημίσει δεόντως την διασύνδεση όλων των υπηρεσιών με τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενή που θα αποκτήσει κάθε πολίτης με τον προσωπικό γιατρό.

1 σχόλιο:

  1. Παντού κάνουν .....καινοτομίες στα λόγια και εγκαινιάζουν ανύπαρκτα έργα όπως θα εγκανιαζαν την παραμονή των Τεμπών το ανύπαρκτο Κεντρο τηλεδιοίκησης στην Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή