Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Μήνυση κατά των παιδιάτρων του Καραμανδανείου κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Iatropedia newsroom

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου σε βάρος των γιατρών του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Ο Αλέξης Κούγιας κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ανακοίνωσε πως η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου υποβάλει μήνυση για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης εξ αμέλειας από υπόχρεο αλλά και της ψεύδους βεβαίωσης και της ψεύδους κατάθεσης σε βάρος των παιδιάτρων του Καραμανδανείου Νοσοκομείου για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα και την οδήγησε σε τετραπληγία.

Ταυτόχρονα, ζήτησα να να αναγνωσθεί η κατάθεση της παιδιοκαρδιολόγου του νοσοκομείου του Ρίο, Αγγελικής Καρατζά, η οποία δόθηκε στο στο πλαίσιο της ανάκρισης για τις υποθέσεις της Μαλένας-Ίριδας.

Το αίτημα εδράζεται στο γεγονός ότι ιατροί του Καραμανδάνειου έχουν καταθέσει πως επικοινώνησαν μαζί της και πως είχαν εξετάσει την Τζωρτζίνα σε χρόνο προγενέστερο, πριν υποστεί την ανακοπή, κάτι, που σύμφωνα με την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η γιατρός το διαψεύδει.

«Να αναγνωστεί η κατάθεση της Καρατζά που ανατρέπει όλη τη διαδικασία και προσβάλει τη δικαιοσύνη και εσάς προσωπικά» ζήτησε από το δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας: «Η κυρία Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της οποτεδήποτε πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεσής της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν!».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η κ. Καρατζά να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο, ενώ είπε πως η κατάθεση δεν χρειάζεται να αναγνωστεί στο παρόν δικονομικό στάδιο.

Επιστολή Κούγια

Νωρίτεραμ ο Αλέξης Κούγιας με επιστολή του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έκανε λόγο για συγκάλυψη ιατρικού λάθους από τους παιδιάτρους του Καραμανδανείου. Ο Αλέξης Κούγιας στην επιστολή του σημειώνει πως οι γιατροί προσπαθούν να καλύψουν το μεγάλο ιατρικό λάθος που οδήγησε στην τετραπληγία και στη συνέχεια στο θάνατο της Τζωρτζίνας, καθώς το παιδί ουδέποτε αντιμετώπισαν την περίπτωση της Τζωρτζίνας ως καρδιολογικό περιστατικό.

Πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου