Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Και άλλο βέτο από ΠΑΣΟΚ στο ΠΕΔΥ μετά το 25ευρω




Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ - ΕΝΕΤ

Σε νέους μπελάδες φαίνεται ότι μπαίνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς μετά την επικοινωνιακή ήττα που υπέστη με το 25ευρω εισιτήριο στα νοσοκομεία διά χειρός ΠΑΣΟΚ, η συγκυβερνώσα παράταξη του ετοιμάζει κι άλλο χουνέρι.

Ειδικότερα, τα στελέχη του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ θέτουν βέτο σε άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη για τον ΕΟΠΥΥ και αφορά στις κλινικές μιας ημέρας.

Πρόκειται για το άρθρο 32, που αναφέρεται στις ιδιωτικές μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και με το οποίο καταργείται η αναγκαιότητα έκδοσης προεδρικού διατάγματος για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των μονάδων αυτών και εκχωρείται η αρμοδιότητα στον υπουργό Υγείας με απλή υπουργική απόφαση. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να στηρίξει όλη τη στρατηγική του, αλλά και τη διαπραγμάτευσή του, στην άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου, χωρίς να έχει κατά τα άλλα πολλές αντιρρήσεις για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και το νέο δημιούργημα Αδώνιδος, το ΠΕΔΥ.

Είναι ενδεικτικό πως παρότι τα στελέχη του δεν συμφωνούν με τη θέση Αδώνιδος για γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο νέο σύστημα, το ζήτημα δεν θα τεθεί καν στο τραπέζι. Οπως αναφέρει με σαφέστατη αιχμή σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, στις κύριες επισημάνσεις για το νομοσχέδιο θα είναι «η απόσυρση διατάξεων που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ, μέσω προκλητής ζήτησης για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες υγείας».

Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες της «Ε», τα στελέχη της συγκυβερνώσας παράταξης με εντολή... άνωθεν θα επιμείνουν στο θέμα της απόσυρσης του άρθρου στη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη με τον Αδ. Γεωργιάδη «σχεδόν με μεγαλύτερη ένταση από το 25ευρω», όπως χαρακτηριστικά σημείωναν.

Κατά τα άλλα, για το ίδιο το νομοσχέδιο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις γι' αυτό και σκοπεύουν να το στηρίξουν με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, που αποτελούν μάλλον εύκολη υπόθεση για τον υπουργό Υγείας.

Στο μεταξύ το σχέδιο Αδώνιδος προχωρεί κανονικά και περιλαμβάνει διαθεσιμότητες μετά την προώθηση του νομοσχεδίου αλλά και κλείσιμο των πολυϊατρείων κατά τη διάρκεια αυτή.

Μέχρι τότε όμως τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα υπολειτουργούν, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία τους έως και τις 24 Ιανουαρίου, ενώ θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα με επαφές με πολιτικά κόμματα.

2 σχόλια:

  1. Μπαίνουμε δε μπαίνουμε βουλή βλέπω....
    Πάντως παρά τα δάνεια ετών και αγύριστα, δε μπόρεσε το Πασοκ, να συγκρατήσει τους κομμουνιστές που θέλαν να ζήσουν σα βασιλιάδες, και τωρα που ηρθαν οι Γερμανοί και δεν έχει αμάκα, επέστρεψαν στη μήτρα τους...τυχαίο? Δε νομίζω.

    Ανάλογα φάγατε και στο χώρο της Υγείας, κρίμα για τον Γεννηματά και το ΕΣΥ που έφτιαξε πάνω στις δωρεές ευεργετών Ελλήνων, αλλά οι πεινασμένοι κηφήνες έπεσαν σα πράσινες και μπλε ακρίδες και τα έφαγαν όλα.

    Σας τα λέει ένας Δεξιός με Αριστερές Τσέπες, τρύπιες, αλλά που δε θα πληρώνει αλλο ΤΣΑΥ, για να είστε τεμπελχανείο στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΤΥ σας άλλο.
    Βασικά κανένας νέος Ιατρός δε θα έπρεπε να σας πληρώνει ΤΣΑΥ χωρίς Ταμείο, και το να ακούμε ότι το κόμμα του Γεννηματά κατεληξε πλασιέ για τον κομματικό του στρατό που έχει αυτομολήσει και στο Συριζα, είναι λυπηρό, ακόμα και για ένα Δεξιό.

    Ο Γεννηματάς δε θα δεχόταν να χαιδεύει φατρίες, και να χει Νέους Ιατρούς να φεύγουν για τη ξενιτιά. Ξερετε γιατί? Για το λόγο που λίγοι Πασόκοι ήταν αρεστοί σε όλους. Ηταν πρώτα Πατριώτης, και μετά Πασοκος...

    Και να αρχίσετε να σκέφτεσθε όλοι, πρώτα σαν Ιατροί και μετά σαν ΕΣΥτζηδες, και Ικατζήδες...λοιδωρείτε τον Αδωνη που πουλάει βιβλία, όμως τόσα χρόνια όλοι σαν έμποροι πλασάρεσθε και πουλάτε τις υπηρεσίες σας, με όλους τους τρόπους...για αναλογιστείτε αν οι Ιατροί προ μερικών δεκαετιών αν προκαλούσαν το σεβασμό και όχι να τον επιβάλλουν με όλα τα μέσα.

    Είναι ποταπό να εκβιάζετε ένα κόμμα που μπαίνει δε μπαίνει στη Βουλή, να ξεπουλήσει την αξιοπρέπεια που του έχει απομείνει, για να ωφελήσει μία κρατικοδίαιτη φατρία που θέλει ολη τη πίτα των ασφαλισμένων ασθενών για τη παρτη της, και για τα κολλητά της "μεγαλοιδιωτικά" κέντρα.
    Ξέρετε έχει νέους Ιατρούς έξω χωρίς ταμείο, που έχουν ψηφίσει και ΝΔ, και Πασοκ, και Συριζα και ΚΚΕ. Είναι ντροπή όλοι οι πολιτικοί να συνωμοτούν για να ωφελούνται πάντα οι λίγοι "δικοι" τους βολεμένοι.
    Εμείς που δε γραφτήκαμε, δεν ανεβοκατεβαίναμε την Ελλάδα για αφισοκόλληση, διαβάζαμε, αλλά σας ψηφίσαμε όλους μια τον έναν, μια τον άλλον, δε θα ξημερώσει ο ήλιος και για μάς?
    Σα Δεξιός δικαιούμαι πια, με αυτά που βλέπω, να ενώσω τη φωνή μου με τους Αριστερούς τους Ιδεολόγους όμως, όχι τους γκλαμουράτους της JP Morgan, και να σας τραγουδήσουμε το...

    "Ποτε θα κάααααααμει ξαστεριαααααααα, ε ποτεεεεε θαααα φλεεεεεβαρίιιιιισει(δις) ναααα πάααααρω τοοοοοο τουυυυυφεεεεεκι μου(δις), ε την όοοομοοοοορφηηη πατρωωωωναααα(δις), νααααα κατεβωωωωωω στον ομαλόοοοο(δις)...ε στη στράαααατα το μουσούυυυρο...τα λοιπά στις εκλογές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι.
    "Οι γυναικολόγοι στους οικογενειακούς γιατρούς ώστε να προστατευτεί η υγεία της γυναίκας και της μητρότητας."...!!!
    Το ίδιο και οι ενδοκρινολόγοι (για προστασία από ΣΔ), οι ορθοπεδικοί (για προστασία από οστεοπόρωση), οι οδοντίατροι (για προστασία στοματικής υγιεινής), οι πνευμονολόγοι (για προστασία από ΧΑΠ), οι ΩΡΛ (για προστασία από βαρηκοία), οι δερματολόγοι (για προστασία από μελάνωμα) κ.ο.κ.
    Κατά τα άλλα ..." το ζήτημα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο νέο σύστημα, δεν θα τεθεί καν στο τραπέζι"...
    Στον Καιάδα οι γιατροί του ΙΚΑ, μα και το πασοκ κάτω του 3%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή