Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ερώτημα προς ΕΟΠΥΥ σχετικά με νομοθετικό πλαίσιο αύξησης αριθμού επισκέψεων συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αρ. Πρωτ. 608 /15/01/2014

Kε Πρόεδρε,

Παρακαλώ να μας παραθέσετε με το χαρακτήρα του επείγοντος, το νομοθετικό πλαίσιο που να αναφέρει με σαφήνεια την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων από 200 σε 400 των συμβεβλημένων κλινικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Με Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ στις 04/12/2013, αναφερόταν «η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείο Υγείας για αύξηση του ανώτατου αριθμού των επισκέψεων, ανά μήνα, των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ σε 400 επισκέψεις από 200, προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα πρόσβασης των ασφαλισμένων σε ιατρούς.

Σύμφωνα με το άρθρο 54 του Ν 4223 ΦΕΚ 287 Α’ 31/12/2013, «με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών καθορίζεται το ύψος της αμοιβής και ο αριθμόςτων επισκέψεων των ιατρών από 1.12.2013».


Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα τον αριθμό της κοινής Υπουργικής Απόφασης βάσει της οποίας κατοχυρώνεται η οικονομική αποζημίωση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ για την παροχή υπηρεσιών των έξτρα 200 επισκέψεων προς τους ασφαλισμένους.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, μετά από τη συστηματική πολιτική του Οργανισμού να κουρεύει αναδρομικά ληξιπρόθεσμες και τρέχουσες δεδουλευμένες αμοιβές των συμβεβλημένων γιατρών, η αξιοπιστία του τελεί υπό καθεστώς ομαδικής αμφισβήτησης από τον ιατρικό κόσμο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου      Γεώργιος Σκρουμπής

2 σχόλια:

  1. Το προβλημα ειναι απλο.Κανεις δεν κλεινει πανω απο 300 επισκεψεις . Γιατι δεν ισχυουν τα ραντεβου μεσω κεντρων οπως με τον εοπυυ .Γιατι ο κοσμακης να πληρωνει χωρις λογο για ακυρωμενα ραντεβου σε ιατρους που δεν εργαζονται . Γιατι ο ασθενης πρεπει υποχρεωτικα να πληρωσει 10. η 20 ευρω για να εξυπηρετηθει .Οταν οι γραμματεις συνταγογραφουν λογικο ειναι να θελουν και400 , 600 κα1000 ραντεβου .Λυνεται το προβλημα των νεων ιατρων ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελω να θεσω ενα ερωτημα για το οποιο δεν εχω δει καποια αναφορα μεχρι τωρα. Υπαρχει νομιμοτητα συνταγογραφησης απο γραμματεις? Και αν ναι τοτε γιατι δεν παραχωρειται το δικαιωμα να συνταγογραφουν οι διοικητικοι υπαλληλοι του ΕΟΠΥΥ με την καθοδηγηση καποιου ιατρου? Με τον τροπο λοιπον αυτο θα εξυπηρετουνται και ασφαλισμενοι διοτι δεν θα καθυστερουν τους ιατρους με "γραφειοκρατικες" διαδικασιες! Απο οτι γνωριζω ομως η συνταγογραφηση ειναι ιατρικη πραξη! Ας λυσουμε λοιπον πρωτα τα του οικου μας και κατοπιν να μαθουμε μονο να απαιτουμε τα δικαιωματα μας. Αν συνταγογραφει υπαλληλος τοτε να μην υπολογιζεται η επισκεψη στον ΕΟΠΥΥ! Ο ασθενης εχει δικαιωμα για την συνταγογραφηση να δει τον ιατρο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή