Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

“Κράξιμο” Πολάκη από γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες

Posted By: Virus

“Μπούμερανγκ” γύρισε στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας η πρωτοβουλία του να “κομπιάσει” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Όπως υποστήριξε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο fb, γύρω από το θέμα της αποζημίωσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών γίνεται “σπέκουλα” . “Ορισμένοι δεν κατανοούν, επειδή δεν τους συμφέρει, ότι περνάμε σε νέο κοινωνικό συμβόλαιο αναδιανομής των υπαρχόντων πόρων” εκτίμησε ο Π. Πολάκης, υποστηρίζοντας ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια βασίζεται στο τρίπτυχο:
συμφωνημένο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής μέχρι το 2018
κάλυψη των πραγματικών αναγκών των ασθενών
έλεγχο των προσφερόμενων υπηρεσιών από τους ιδιώτες παρόχους.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό η κυβέρνηση για πρώτη φορά εφέτος αύξησε το όριο του ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες υγείας και παροχές σε είδος από τους ιδιώτες παρόχους προς τους ασθενείς, από 1,402 εκατ. ευρω σε 1,525 εκατ. ευρώ.

Αρκετοί γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες αλλά κι επαγγελματίες του χώρου έχουν, ωστόσο, διαφορετική άποψη. Τα σχόλια δύο εξ αυτών στην προαναφερόμενη ανάρτηση του αναπλ. Υπουργού, είναι χαρακτηριστικά:


Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Π. Πολάκη και όλα τα σχόλια, εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Ασχετο εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί όλα τα έχει επωμιστεί ο Πολάκης και την πέφτουμε σε αυτόν για τα πάντα. Για τον ΕΟΠΥΥ, για τα φάρμακα, για τα νοσοκομεία, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη γρίπη κοκ. Υπάρχει και υπουργός υγείας θυμίζω (ο Πολάκης είναι ο αναπληρωτής, δεύτερος τη τάξει δηλαδή) ναι βρε εκείνος ο όρθιος ύπνος ο Ξανθός που είναι στο απυρόβλητο, τον έχουμε ξεχάσει κιόλας ότι υπάρχει, επειδή βγαίνει μπροστά για όλα ο Πολάκης. Ισως είναι θέμα χαρακτήρα, ο ένας κοιμάται όρθιος ο άλλος γ..ει και δέρνει. Ωραίο δίδυμο πάντως δε λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή