Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ξεκινά πιλοτικά η 24ωρη λειτουργία των ΠΕΔΥ για την αποσυμφόρηση των ΤΕΠ

Ξεκινά πιλοτικά η 24ωρη λειτουργία των ΠΕΔΥ για την «αποσυμφόρηση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων, την καλύτερη διαχείριση και αποδοτικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του συστήματος υγείας, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών επείγουσας περίθαλψης», σύμφωνα με την ΚΥΑ που συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Healthview.gr

Με την ΚΥΑ εγκρίνεται η ετήσια δαπάνη ύψους 444.000,00 € για εφημερίες ιατρικού προσωπικού που θα καλύψουν την εφημεριακή λειτουργία σε εικοσιτετράωρη βάση και επτά (7) ημέρες την εβδομάδα του ΠΕΔΥ –Μ.Υ. Αλεξάνδρας, που υπάγεται στον 19ο Τομέα Π.Φ.Υ., αρμοδιότητας 1ης Υ.Π.Ε. Αττικής, για την υποδοχή και εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών, που προσέρχονται με ίδια μέσα.

Όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση, «η εφημεριακή λειτουργία της ανωτέρω Μονάδας κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων, στην καλύτερη διαχείριση και αποδοτικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του συστήματος υγείας, καθώς και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών επείγουσας περίθαλψης στο σύνολο των δομών υγείας της 1ης Υ.Π.Ε. Αττικής».

Η ιατρική ομάδα εφημερίας έχει την παρακάτω σύνθεση:

Ένας (1) ιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας

Ένας (1) ιατρός ειδικότητας Χειρουργικής

Ένας (1) ιατρός ειδικότητας Καρδιολογίας

Ένας (1) ιατρός ειδικότητας Παιδιατρικής

Ένας (1) ιατρός ειδικότητας Ορθοπεδικής

Ένας (1) ιατρός ειδικότητας Οδοντιατρικής

Ένας (1) ιατρός ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής

Ένας (1) ιατρός ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας.

Σύνολο ιατρών: οκτώ (8).

Το πρόγραμμα της εφημεριακής λειτουργίας υποστηρίζεται από νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, ως εξής:

Ένας (1) υπάλληλος ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων

Ένας (1) υπάλληλος ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας ή ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών

Ένας (1) υπάλληλος ΠΕ ή ΤΕ Νοσηλευτικής ή ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής

Ένας (1) υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού –Οικονομικού ή ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων

Ένας (1) υπάλληλος ΔΕ Προσωπικού Ασφαλείας

Ένας (1) υπάλληλος ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας.

Σύνολο υπαλλήλων: έξι (6).

13 σχόλια:

  1. Επιτελους σημερα η πολιτεια αναλαμβανει τις ευθύνες εκεινων που από την δεκαετια του 1980 αφησαν ανεκπληρωτη την ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΠΦΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και αξιζει γιαυτο την συμπαρασταση του Ελληνα εργαζομενου. Γ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ τομεάρχης ΠΦΥ, ΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα .......44000 που προορίζετε για κάθε ΤΟΜΥ αγαπητέ ούτε ......περίπτερο δεν λειτουργείτε! Καλές οι προθέσεις αλλά αν δεν συμπράξετε με τον ιδιωτικό τομέα η αποτυχία σας θα είναι παταγώδης ! Υποστηρικτής ΣΥΡΙΖΑ αλλά και λογικός άνθρωπος !

      Διαγραφή
    2. στις βασικες μας Θεσεις για την ΠΦΥ (healthreport.gr) στο 5 σημειο αναφέρεται η αποψη μας ξεκάθαρα για την θεση μας για συνεργασια με τον ιδιωτικο τομεα υπο ξεκάθαρες προυποθεσεις

      Διαγραφή
  2. Έξη κλινικοί γιατροί και ΕΝΑΣ νοσηλευτής;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα.Βοηθος για τα εργαστηρια δεν χρειαζεται.Αν και μικροβιολογος θα προτιμουσα εξτρα νοσηλευτη.Μια χαρα θα καταφερνα εγω ολα τα δειγματακια

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Γιατι χρειάζεται νοσηλευτής στο εργαστήριο και δεν χρειάζεται ο βοηθός ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ?????????? Ο νοσηλευτής τί θα κάνει? άλλη είναι η δουλειά του. Δηλαδή ο βοηθός εργαστηρίου να κάνει νοσηλεία? ή καλύτερα να καταργηθεί ο κλάδος? ο καθένας στον τομέα του θα έλεγα.

      Διαγραφή
  3. Κύριε τομεάρχα. Πάρτε ανώνυμα τηλέφωνο σε ΠΕΔΥ ή σε Νοσοκομείο της επαρχίας και κλείστε ραντεβού για triplex καρωτίδων και holter ρυθμού.Αυτές είναι οι συστάσεις που παίρνουν εξιτήριο οι ασθενείς μετά απο εγκεφαλικό επεισόδιο. Φυσικά δεν γίνονται ποτέ κατά τη νοσηλεία. Θα εκπλαγείτε εάν δεν ξέρετε ήδη. Και βγείτε μετά και σχολιάστε δημόσια πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε τομεάρχη. Δεν ειναι όλες οι παθήσεις δερματολογικές, να δω τι έχεις και παρε αυτή την άλοιφη. Για τα δέρματολογικά περιστατικά τα ΠΦΥ ειναι υπέρ αρκετά. Για σοβαρές παθήσεις καλό ειναι να έχεις και έναν γνωστό νεκροθάφτη...

      Διαγραφή
    2. Θα το κανω και μπορειτε όταν θελετε να μου στειλλετε τα στοιχεια σας για επικοινωνια στο email: zarderm@yahoo.gr

      Διαγραφή
  4. είναι ΣΤΗ αρμοδιοτητα των ιατρων για την ταχεια προωθηση των σοβαρων περιστατικων στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και αυτή η αρμοδιοτητα είναι στην ευθυνη των ιατρων των ΠΕΔΥ και αλλωστε οι ιατροι καθοριζουν με την εμπειρια τους την σοβαροτητα η μη ειτε είναι στο ΠΕΔΥ ειτε αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να λειτουργησει η ΠΦΥ χρειαζεται εξειδικευμενο ιατρικο και νοσηλευτικο προσωπικο οχι μονο ΗΚΔ κλπ. Χρειαζονται μηχανηματα εξοπλισμος πληρωμες εφημεριων ειδικοι χωροι για παρακολουθηση ασθενων και οχι κοροι'δια μονο μια πιεση κλπ.Οι συναδελφοι να βαζουν ψυχη και να ενδιαφερονται πραγματικα για τους ασθενεις. Οχι οσοι ειναι πανω απο 80 ετων αφησε τον γερο να πεθανει, ολοι εχουμε γονεις ηλικιωμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα αληθες σχολιο που γραφτηκε δεν σας αρεσε για να δημοσιευθει η οι συριζοανελ δεν θελουν να παραδεχτουν καποιες αληθειες και ερωτηματα που απασχολουν τους γιατρους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή