Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

“Σανίδα σωτηρίας” 258 φαρμάκων οι εθελούσιες μειώσεις


Στη… “λύση” των εθελούσιων μειώσεων κατέφυγαν φαρμακευτικές εταιρίες και σε αυτή την ανατιμολόγηση, προκειμένου να αποφύγουν μεγαλύτερο “πετσόκομμα” των τιμών των σκευασμάτων τους.

Όπως συνέβη και στην ανακοστολόγηση του Δεκεμβρίου (διαβάστε εδώ), αρκετές φαρμακευτικές επιχειρήσεις επέλεξαν και πριν από αυτό το Δελτίο να υποβάλλουν αίτημα για μείωση της τιμής των σκευασμάτων τους, στη συντριπτική τους πλειονότητα γενόσημα. Η τακτική αυτή, όπως έχει γράψει το Virus, επιτρέπει την προστασία των φαρμάκων από τις κατακόρυφες μειώσεις που προβλέπουν οι διατάξεις της Τιμολόγησης, μέσω του «μαξιλαριού» του -10% (διαβάστε εδώ).

Μάλιστα, σε κάποια ελάχιστα σκευάσματα είχαν ήδη εφαρμοστεί εθελούσιες μειώσεις, πριν από μερικές ημέρες, αλλά ο αριθμός όσων ακολούθησαν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Έτσι, το Συμπληρωματικό Δελτίο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας σήμερα Πέμπτη περιλαμβάνει 258 σκευάσματα στα οποία εφαρμόζονται εθελούσιες μειώσεις. Η έναρξη ισχύος του είναι άμεση.

Επόμενο στάδιο στη διαδικασία ειναι τώρα η έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών, μετά και το πράσινο φως της Επιτροπής Τιμών. Στη συγκεκριμένη λίστα θα περιλαμβάνονται και οι εθελούσιες μειώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου