Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Χωρίς αξονικούς δύο νοσοκομεία “κορμού” στο λεκανοπέδιο


Το έλλειμμα σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας καθώς και των απαραίτητων κονδυλίων για τη συντήρησή της στο ΕΣΥ, επαναφέρουν στο προσκήνιο οι βλάβες που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι αξονικοί τομογράφοι σε δύο νοσοκομεία «κορμού» του λεκανοπεδίου Αττικής.

Σύμφωνα με το ygeionomikoi.gr, το Ασκληπιείο Βούλας κλείνει ένα μήνα χωρίς το συγκεκριμένο μηχάνημα, που είναι πεπερασμένης τεχνολογίας, με αποτέλεσμα συχνά να βγαίνει εκτός λειτουργίας. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα, που εξυπηρετεί περιστατικά από τα νότια και νοτιανατολικά προάστια της Αθήνας, το νότιο κομμάτι του νομού Αττικής, ενώ υποστηρίζει και την εφημερία του Πειραιά, πραγματοποιούνται 40 αξονικές σε καθημερινή βάση, αριθμός που διπλασιάζεται στην εφημερία.

Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, η αποκάλυψη πως η σύμβαση για την επισκευή του από εξειδικευμένο συντηρητή έχει λήξει από το 2015 (!) και φυσικά δεν έχει προϋπολογιστεί δαπάνη για την αγορά νέου αξονικού.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που εξυπηρετεί τα δυτικά προάστια της Αθήνας, αφού από την περασμένη Τρίτη τέθηκε εκτός λειτουργίας και ο δεύτερος αξονικός τομογράφος, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλεται στον προαναφερόμενο ιστότοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου