Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Διορία επιλογής ΕΣΥ ή ιατρείου μέχρι τον Σεπτέμβριο για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ



Να αποφασίσουν -για δεύτερη φορά μετά την άνοιξη του 2014 που δημιουργήθηκε το ΠΕΔΥ- μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου εάν επιθυμούν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, καλεί τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το υπουργείο Υγείας.

Onmed.gr

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου –προς εφαρμογή ρυθμίσεων του νόμου για την Ψυχική Υγεία- οι γιατροί του ΠΕΔΥ υποχρεούνται να υποβάλλουν έως τις 30/9/2017 αίτηση ένταξής τους στον κλάδο ειδικευμένων γιατρών / οδοντιάτρων ΕΣΥ, η οποία θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης, που σημαίνει ότι αρκετοί εξ αυτών θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο ΕΣΥ και τα ιδιωτικά τους ιατρεία, τα οποία αυτή τη στιγμή διατηρούν με δικαστικές αποφάσεις.

Αίτηση είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν και όσοι έχουν ήδη καταταγεί σε θέσεις κλάδου ΕΣΥ, αν και αυτοί δεν θα αξιολογηθούν εκ νέου.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στις μονάδες ΠΕΔΥ περίπου 2.200 γιατροί εκ των οποίων οι μισοί παραμένουν στο ΕΣΥ διατηρώντας και τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Όσοι γιατροί υποβάλλουν αίτηση ένταξης στον κλάδο ΕΣΥ θα πρέπει έως τις 31/12/2018 να κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και να προσκομίσουν στην αρμόδια ΥΠΕ –εντός 10 ημερών από την αίτηση διακοπής της δραστηριότητάς τους σε ΔΟΥ- δικαιολογητικά που να το πιστοποιούν.

1 σχόλιο:

  1. Το ζητουμενο είναι η ισονομια των εργαζομενων λειτουργων υγειας στο εργασιακο χωρο του ΕΣΥ-ΠΕΔΥ, η δοθεισα 4ετια συνύπαρξης ιατρων ΠΑΑ με ΠΕ (με ανοιχτα ιατρεια) είναι ηθικα και πολιτικα αποδεκτη από την κοινη λογικη εως εδώ δικαιη. Από το 2019 όμως οφειλει η πολιτεια να μην υπαρχουν ιατροι πολλων ταχυτήτων στον ιδιο εργασιακο χωρο γιατι το επιτασει το 4 αρθρο του συνταγματος. Γ.ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΠΦΥ, ΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή