Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Απομάκρυναν γιατρό από την Κορώνη για να πάει στην τουριστική Μάνη

Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου στέλνει η 6η ΥΠΕ τον ειδικό παθολόγο του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης, αφήνοντας την περιοχή εν μέσω τουριστικής περιόδου χωρίς γιατρό. Αυτό καταγγέλλει μιλώντας στην «Ε» η αντιδήμαρχος Πύλου Νέστορος Πελαγία Λευτάκη, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κόσμος στην Κορώνη και τις γύρω περιοχές το έμαθε και έχει ξεσηκωθεί.

Εν τω μεταξύ, το Περιφερειακό Ιατρείο έχει και μια αγροτική γιατρό, αλλά -σύμφωνα με την αντιδήμαρχο- αυτή θα πάρει σύντομα άδεια, ενώ αόριστες και μη δεσμευτικές θεωρεί τις υποσχέσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι θα τους στείλει άλλο γιατρό.

Πιο αναλυτικά, ο γιατρός φέρεται να ειδοποιήθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή από την 6η ΥΠΕ ότι χθες (σσ: προχθές) Δευτέρα θα έπρεπε να βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου στη Μάνη, καθώς αποσπάται εκεί για τρεις μήνες. Μάλιστα, η αντιδήμαρχος μας είπε ότι τηλεφώνησε και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον υποδιοικητή της ΥΠΕ Δημήτρη Κωστακιώτη, ο οποίος προσπάθησε να την καθησυχάσει ότι θα στείλουν άλλον ιατρό.

Η ίδια, πάντως, εκφράζει την απορία της: Δεν καταλαβαίνω με ποια κριτήρια παίρνουν το γιατρό της Κορώνης που είναι ειδικός παθολόγος και εξυπηρετεί την Κορώνη και την ευρύτερη περιοχή. Είναι καλοκαίρι και λόγω τουριστικής περιόδου ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται. Θα μπορούσαν να επιλέξουν έναν άλλον γιατρό από πιο κοντινό κέντρο υγείας και να τον πάνε στον Αγιο Νικόλαο. Προσθέτει δε πως ο κόσμος στην περιοχή έχει ξεσηκωθεί με το θέμα αυτό και αν προχωρήσει αυτή η ιστορία, έχω μαζέψει υπογραφές από τον κόσμο και θα διαμαρτυρηθούμε μέσω Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ: Νικολέττα Κολυβάρη, Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου