Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Διαρκής αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας


Σύγχρονη μονάδα χημειοθεραπείας θα διαθέτει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος.

Στο νοσοκομείο, που κάθε επίσκεψη σε απογευματινό ιατρείο κοστίζει μόλις 24 ευρώ, από τον Οκτώβριο θα γίνεται τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών. Παράλληλα, τον Αύγουστο θα εγκατασταθεί συγκρότημα αυτοδιαχείρισης μολυσματικών αποβλήτων, ενώ το νοσοκομείο ενισχύεται διαρκώς με νέους γιατρούς

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Μπέζος, ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις των πέντε μόνιμων ειδικευμένων ιατρών (2 Παθολογίας, 1 Αναισθησιολογίας, 1 Γαστρεντερολογίας και 1 ΜΕΘ) και βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μία θέση Παθολογίας. Σε επίπεδο επικουρικών ιατρών την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα προσληφθούν πέντε επικουρικοί ιατροί (1 Νευρολόγος, 1 Παθολόγος, 1 Ορθοπεδικός και 2 Νευροχειρουργοί).

Έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον πέντε ιατρών νευροχειρουργών του ΕΣΥ να μετατεθούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτό. Εφόσον υλοποιηθεί αυτή η πρόθεση από την πλευρά τους ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία σε 1η φάση μίας νευροχειρουργικής κλινικής. Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο μας ήδη υπηρετεί ένας ιατρός Νευροχειρουργός.

Επιπλέον, το επόμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η δημιουργία ενός νέου εξωτερικού γυναικολογικού ιατρείου στο χώρο της Γυναικολογικής Κλινικής, ενώ ολοκληρώθηκε η μελέτη δημιουργίας νέας αυτόνομης και σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, Μονάδας Χημειοθεραπείας. Η έλευση Παθολόγου-Ογκολόγου έχει επιφέρει νέα δεδομένα και νέες δυνατότητες για το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο θέμα της διάγνωσης και παρακολούθησης της θεραπείας σε καρκινοπαθείς. Στόχος είναι η λειτουργία της νέας μονάδας από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Μονάδα Χημειοθεραπείας

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Διοικητής του ΓΝ Μεσσηνίας, στον ένα μήνα ομαλής και παραγωγικής λειτουργίας του νέου στεφανιογράφου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, πραγματοποιήθηκαν 68 στεφανιογραφίες και 22 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις. Το Σεπτέμβριο ξεκινά από την επιστημονική ομάδα των καρδιολόγων του Νοσοκομείου μας η τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών.

Ακόμη, ολοκληρώθηκε η πρόταση της Διοίκησης για τροποποίηση του Οργανισμού, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτόν την ύπαρξη και λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου. Η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα στον Τομέα Υγείας για την Πελοπόννησο (5 νομοί) και το Νοσοκομείο Καλαμάτας προετοιμάζεται για αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέζος, σε ό,τι αφορά στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τονίστηκε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αποπληρώσει όλες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και εξοφλεί δαπάνες του προηγούμενου μηνός.

Σχετικά με την λειτουργία των απογευματινών ιατρείων σημειώθηκε ότι την Τετάρτη 7/6/2017 ξεκίνησε η λειτουργία τους με την πραγματοποίηση 24 επισκέψεων. Σε αυτό που στάθηκε ιδιαίτερα ο Διοικητής ήταν ότι βάση μιας παλαιότερης υπουργικής απόφασης, που σχετίζεται με την ζώνη που υπάγεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το κόστος κάθε επίσκεψης σε απογευματινό ιατρείο ισοδυναμεί με 24 € ανεξαρτήτως ιατρικής ειδικότητας και βαθμού του ιατρού. Συνεπώς κάθε επίσκεψη σε απογευματινό ιατρείο στοιχίζει 24 €.

Τέλος, ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουνίου η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών νοσοκομειακών αποβλήτων και αναμένεται η εγκατάσταση να πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση γα το Νοσοκομείο ποσού ύψους 150.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου