Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ένταση στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία


Ημέρα τρίτη της κατάθεσης του Ανδρέα Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία και αυτη τη φορά τα “αίματα άναψαν” με αφορμή τη δισκέτα που περιείχε ονόματα ασθενών του Νοσοκομειου “Ερρ. Ντυνάν” και τη λίστα με τα ρουσφέτια.

Η ένταση ξεκίνησε από ένα twit του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολοπουλου, σχετικά με πολιτικούς που πρότειναν συγκεκριμένα πρόσωπα για διορισμούς. Αλλα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν εντόνως την ενόχληση τους για την κίνηση του κ. Νικολοπουλου. Οπως τόνισαν πλήττεται το κύρος της επιτροπής και δεν επιδεικνύεται ο απαιτουμενος σεβασμος στην απόφαση του προέδρου κ. Μπαλωμενάκη να μην χρησιμοποιηθεί η λίστα, καθώς περιέχει προσωπικά δεδομένα.

Η δικαιολογία του κ. Νικολοπουλου ηταν πως στόχο ειχε να αναδείξει την ανακρίβεια της λίστας, καθώς εχει συμπεριληφθεί και το δικο του όνομα, το οποίο και αμφισβητεί….

Τελικά η δισκέτα επιστράφηκε, με γνώμονα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας που περιέχει. “Χαρτί το οποίο δεν έχω ζητήσει και λάβει και δεν το ξέρω δεν μπορώ να απαντήσω” απαντησε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης.

Κατά τα λοιπά, ο πρώην πρόεδρος του Ερρ. Ντυνάν απαντησε στον Αδωνη Γεωργιάδη, που τον χαρακτήρισε “ψεύτη”, πως ειναι τιμή του να τον βρίζει ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Μαρτίνης απαντησε και σε αντίστοιχες κατηγορίες εναντίον του απο τον Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζοντας πως αν ο πρώην Πρωθυπουργός τον αποκάλεσε ψεύτη “τότε άρχισε να ξεχνάει καθώς υπάρχουν προσωπικές αλληλογραφίες”.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη στον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη που νομοθέτησε για την πώληση του Ντυνάν, ο κ. Μαρτίνης εκτίμησε πως, επειδή θεωρει τον κ. Βορίδη έγκριτο νομικό δεν μπορει να διανοηθεί “πως θα επινοούσε τέτοιο νομοθέτημα χωρίς να του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό”.

Νικητας Κακλαμάνης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ηταν, σύμφωνα με τον κ. Μαρτινη οι μόνοι υπουργοί Υγείας που δεν του είχαν ζητήσει «ρουσφέτια». Αντιθέτως, ερωτηθείς για διορισμούς και τις μετατάξεις που γίνονταν ερήμην του, ο κ. Μαρτίνης ανέφερε και πάλι ότι αυτά γίνονταν επί υπουργίας του Δημητρη Αβραμόπουλου.

1 σχόλιο:

  1. Τι παιδεύεστε με λίστες όταν οι περισσότεροι γιατροί του Ντυναν ειναι οργανωμένα μέλη της ΝΔ. Το μαγαζί ήταν και ειναι παράρτημα του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή