Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση κλοπής ιατρικών μηχανημάτων του ΕΣΥ


Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση κλοπής ιατρικών μηχανημάτων μεγάλης αξίας, από νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας.

Όπως συμπέραναν οι αρχές έπειτα από αρκετούς μήνες ερευνών, πίσω από την «αφαίρεση» γαστρεντερολογικού κυρίως εξοπλισμού από τον Άγιο Σάββα, καθώς και τα Νοσοκομεία Λαμίας, Λάρισας και Βόλου, βρίσκεται διεθνές κύκλωμα που έχει σχέσεις με… τα καρτέλ κοκαΐνης της Κολομβίας. Τα μηχανήματα κλάπηκαν, δηλαδή, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή και την εξαγωγή ναρκωτικών από τα στομάχια των μεταφορέων!

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το κύκλωμα κλοπών είχε δράσει την τελευταία τετραετία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες: Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία και Κροατία.

Από την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μετακινούμενες οργανωμένες ομάδες υπηκόων χωρών της Λατινικής Αμερικής και κυρίως της Κολομβίας, τα μέλη των οποίων κατ’ εντολή των κολομβιανών καρτέλ, επισκέπτονται ως τουρίστες Ευρωπαϊκές χώρες και διαπράττουν τις κλοπές αυτές. Οι δράστες, φτάνοντας στις χώρες, νοίκιαζαν σπίτια μέσω ίντερνετ και στη συνέχεια παρακολουθούσαν τα νοσοκομεία που είχαν βάλει στο στόχαστρο για να κλέψουν. Αφού αφαιρούσαν από αυτά τα μηχανήματα, τα έστελναν με εταιρείες ταχυμεταφορών στην Μπογκοτά της Κολομβίας, με ίδιο όνομα αποστολέα και παραλήπτη.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, εκτιμάται ότι ενεργοποιήθηκαν τουλάχιστον 4 μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Κολομβίας, από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν οι 3: ένας 20χρονος, έναν 37χρονος κι ένας 50χρονος. Τα άτομα αυτά είχαν ταξιδέψει αεροπορικώς στη χώρα μας, μέσω Τουρκίας με πλαστά έγγραφα πορτογαλικών αρχών, στις αρχές Μαΐου. Αφού αφαίρεσαν τα ιατρικά μηχανήματα, αναχώρησαν για την Κολομβία μέσω Ισπανίας κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι δράστες είχαν ήδη στείλει δύο πακέτα με ενδοσκόπια, ενώ οι Αρχές σταμάτησαν ένα πακέτο στο οποίο βρέθηκαν 4 ενδοσκόπια, τα οποία προέρχονται από τα νοσοκομεία του «Αγίου Σάββα» και της Λάρισας και τα οποία θα επιστραφούν στα νοσοκομεία απ’ όπου εκλάπησαν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου