Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Το σκάνδαλο των ανεξόφλητων ληξιπρόθεσμων οφειλών ΦΚΑ που απειλούνται με παραγραφή !

Επτά χρόνια μετά, παραμένουν ακόμη ανεξόφλητες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων κοινωνικής ασφάλισης (ΦΚΑ), παρά τη ρητή προθεσμία της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 52 του Νόμου 4430/2016), όπου ορίζεται η 30η Ιουνίου 2017 ως η καταληκτική ημερομηνία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΦΚΑ (προ του 2012) και του ΕΟΠΥΥ (2012-31/01/2016).

Ένα μήνα πριν από την καταληκτική ημερομηνία, δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Οργανισμού για την καταβολή του 10% του ΟΠΑΔ, του ΤΑΠΟΤΕ και της εκκαθάρισης και συμψηφισμού του 10% του ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2012 – 2015, με τα οφειλόμενα rebate & claw back για τις ιατρικές πράξεις και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Εκκρεμούν ακόμη στις μεγάλες πόλεις οι πληρωμές του 10% του ΕΟΠΥΥ για τις επισκέψεις 2012-2015.

Επίσης δεν έχει διενεργηθεί καμία διαδικασία από τον ΕΦΚΑ όσον αφορά την εκκαθάριση των λοιπών πρώην ταμείων (ΕΤΑΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, κλπ). 

Επειδή είναι πρακτικά αδύνατη η τήρηση της ως άνω προθεσμίας και επειδή ελλοχεύει ο ορατός κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΦΚΑ, θεωρούμε σκόπιμο να προτείνουμε στα μέλη μας να δράσουν ατομικά, προβαίνοντας στις νόμιμες δικαστικές ενέργειες. 

Η επίσημη όχληση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ την οποία είχαν συνυπογράψει εκατοντάδες μέλη, θα φανεί χρήσιμη σε οποιαδήποτε αιτίαση για ενδεχόμενη παραγραφή. Προσεχώς κατατίθεται εξώδικη διαμαρτυρία της Ένωσης για την αδιέξοδη αυτή κατάσταση.

Τέλος, αρχή του 6ου μήνα του έτους, οι συμβεβλημένοι ιατροί βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης καθώς για τους περισσότερους εκκρεμούν πληρωμές 6μήνου από τον Δεκέμβριο του 2016, έχοντας να αντιμετωπίσουν την αδυσώπητη λαίλαπα του ΕΦΚΑ. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου    Χρήστος Παπασιδέρης

6 σχόλια:

  1. Ειλικρινά, αντί να βγάζετε ανακοινώσεις που δεν τις διαβάζει κανείς, να δώσετε μια συνέντευξη τύπου σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και να καταγγείλετε τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Μπιρσίμη για την καθυστέρηση -ουσιαστικά ΑΡΝΗΣΗ- πληρωμών???..Αφού όλη η χώρα ξέρει με τι ποιότητας άτομα έχετε να κάνετε, γιατί δεν τους ξεφωνίζετε???..Πάντως η αλήθεια είναι πως έχετε να αντιμετωπίσετε και τον Βλασταράκο του ΠΙΣ να είναι συναιτεράκι του Μπερσίμη, που αγωνίζετε με νύχια και με δόντια να σας αποδυναμώνει...Αλλά συντονιστείτε με τον ΙΣΑ που είναι και αγωνιστικός και έχει και σοβαρό Πρόεδρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ...ΧΑΡΙΣΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τους ΜΠΕΡΣΙΜΟ-ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ που μπλέξατε γιατράρες μου, όπως έλεγε και ο Όλι Ρεν .."καλό κουράγιο"...Άλλωστε και τους τρεις, εσείς τους ψηφίσατε (τους 2 πρώτους όχι άμεσα αλλά έμμεσα)...Το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας οδηγήσουν στην χρεοκοπία, εάν δεν αντιδράσετε δυναμικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε σεις τι θα γίνει???...Μπήκε και ο Ιούνιος και έχουμε να δουμε το χρώμα του χρήματος από ΕΞΑΜΗΝΟΥ..Μας χρωστάει ο ανεκδιήγητος Μπερσίμης και ο υβριστής Γεωργακόπουλος τους ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2016, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ, ΜΑΡΤΙΟ, ΑΠΡΙΛΙΟ, ΜΑΙΟ...ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ...ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΔΥΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΟ ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ...Και επειδή δεν σκοπεύω να ληστέψω καμμιά τράπεζα, να τσακιστούν να μας δώσουν δυο τρεις μήνες μαζεμένους...Άι σιχτιρ πια με δαύτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλα μέτρα διεκδίκησης έχουν αναζητηθεί; Ασφαλιστικά μέτρα, μηνύσεις, αγωγή για παράβαση καθήκοντος κλπ ; Έτσι θα μείνουμε; Ατομικά; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω; Οι ανακοινώσεις και οι συνεντεύξεις τύπου δεν παράγουν αποτέλεσμα ούτε ιο χαρακτηρισμοί προσώπων. Άλλωστε σε αυτό το πεδίο ΕΟΠΥΥ και υπουργείο μάλλον έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι χαρακτηρισμοί είναι το αποτέλεσμα της αγανάκτησης και της δίκαης οργής των γιατρών, για την ΑΔΙΚΙΑ που υφίστανται από το καταστροφικό δίδυμο Μπερσίμη-Γεωργακόπουλου...όσο για τα νομικά μέσα που λες, είμαι απόλυτα σύμφωνος, αλλά πρέπει να ενημερωθεί και ο κόσμος και για την διάλυση που έχουν επιφέρει στον ΕΟΠΥΥ οι προαναφερόμενοι...Υπάρχουν αναμφίβολα βαρύτατες Διοικητικές και Ποινικές ευθύνες και των δύο και σίγουρα μετά την διαφαινόμενη σε μικρό χρονικό διάστημα Πολιτική αλλαγή, πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους είτε στο Παν/μιο (ας ετοιμάζεται για μεγάλο χουνέρι) ο ένας, είτε στο ΕΣΥ ο άλλος...το έχω ξαναγράψει "έχει ο καιρός γυρίσματα" και ήδη μετράει αντίστροφα..

      Διαγραφή