Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση για τις ενέργειες του ΙΣΑ αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνέχεια των πολλαπλών ενεργειών του, αναφορικά με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιατρών, επιθυμεί να διευκρινίσει στα μέλη του ότι η καταληκτική ημερομηνία της 30 Ιουνίου 2017, δεν συνδέεται με τον χρόνο παραγραφής των αξιώσεων των ιατρών, αλλά με την προθεσμία που τάσσει η σχετική διάταξη στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να προβεί στην σχετική αποπληρωμή.

Ειδικότερα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από τον Δεκέμβριο του έτους 2015 ο ΙΣΑ απέστειλε Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τον ΕΟΠΥΥ (για το εξώδικο πατήστε ΕΔΩ), αιτούμενος την πληρωμή των δεδουλευμένων ποσών των ιατρών. Εν συνεχεία ακολούθησε σειρά επιστολών και πιέσεων προς τους αρμόδιους φορείς, ώσπου τον Δεκέμβριο του έτους 2016 προχώρησε σε αναφορά στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών (για την αναφορά πατήστε ΕΔΩ), προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για την μη πληρωμή των οφειλομένων των ιατρών. Τον Μάρτιο του 2017 αποστείλαμε εκ νέου Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τον ΕΟΠΥΥ (για το εξώδικο πατήστε ΕΔΩ), ώστε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ιατρών – μελών μας.

Ο Ι.Σ.Α., δια του Προέδρου του, κου. Γεώργιου Πατούλη, έχει ήδη ζητήσει νομοθετική ρύθμιση τόσο αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, όσο και για το ζήτημα της παραγραφής, η οποία υπενθυμίζουμε πως είναι πενταετής.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται έως ότου αποπληρωθεί και ο τελευταίος ιατρός-μέλος του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου