Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Αδωνις στο BBC: Θα επιστρέψουμε τα λεφτά στους Γερμανούς

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ» - ΕΘΝΟΣ

Αδωνις στο BBC: Θα επιστρέψουμε τα λεφτά στους Γερμανούς

Μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή HARDtalk του BBC.

«Η πραγματική εικόνα είναι αυτή: η κοινωνία μας βρίσκεται σε μία τεράστια πίεση, είμαστε τρία χρόνια υπό αυστηρή λιτότητα και αυτό δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτό. Αλλά υπάρχει κάτι που είναι πραγματικά θετικό για εμένα, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει άλλα προβλήματα. Ολοι στη χώρα ζητούν από εμάς να τη βγάλουμε από την κρίση», σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης.




Σε ερώτηση του παρουσιαστή για το αν η τρόικα θα ζητήσει επιπλέον μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για το δανειακό πακέτο των 11 δισ. ευρώ, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Συναντήθηκα χθες με την τρόικα για τρεις ώρες. Συζητήσαμε και για τον τομέα της υγείας και για την πολιτική στην Ελλάδα και για την οικονομία. Και τους εξήγησα ότι δεν μπορούμε να πάρουμε επιπλέον οριζόντια μέτρα λιτότητας γιατί η κοινωνία δεν αντέχει».

«Είμαι σίγουρος ότι το κατανόησαν και το ήξεραν, ενώ έχουν πειστεί ότι δεν μπορούν να ζητήσουν από αυτήν την κυβέρνηση άλλα μέτρα λιτότητας. Αυτό που πραγματικά θέλουν να δουν είναι μεγάλη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και ιδιαιτέρως στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων», συμπλήρωσε.

Ο παρουσιαστής στη συνέχεια ρώτησε τον Αδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την Άγκελα Μέρκελ, τη στρατηγική της προς την Ελλάδα, αλλά και αν συμμερίζεται τη δήλωση που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ότι «μπορούμε να ζήσουμε εκτός ΕΕ, αλλά όχι κάτω από τη γερμανική μπότα».

Για την επίμαχη δήλωση, ο υπουργός ότι «δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή και γι' αυτό αποχώρησα από το κόμμα του. Εξέφρασε, δε, την εκτίμησή του προς την Άγκελα Μέρκελ και το γερμανικό λαό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Άγκελα Μέρκελ και οι Γερμανοί είναι φίλοι της Ελλάδας. Μας έχουν δώσει τα τελευταία τρία χρόνια περισσότερα από 60 δισ. ευρώ. Δεν γνωρίζω να μας έχει δώσει άλλος τόσα πολλά χρήματα. Θα δώσουμε πίσω τα χρήματα στους Γερμανούς και η φιλία μας θα γίνει ισχυρότερη. Δεν έχουμε αμφιβολία για αυτό».

Τέλος, ο κ.Γεωργιάδης, αναφέρθηκε και στα κατά καιρούς στοιχήματα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας ότι «Όσοι πίστευαν και ενδεχομένως πόνταραν στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διαψεύστηκαν. Και θέλω να επισημάνω σε όλους τους Βρετανούς που μπορεί να μας ακούν αυτή τη στιγμή, ότι η Ελλάδα είναι και θα είναι μέλος της ευρωζώνης και τις δεκαετίες που έρχονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου