Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η μνημονιακή επιταγή της κατάργησης του ΕΟΠΥΥ και της κατεδάφισης των δημόσιων δομών της ΠΦΥ είναι προ των πυλών(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ)



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ

Η μνημονιακή επιταγή της κατάργησης του ΕΟΠΥΥ και της κατεδάφισης των δημόσιων δομών της ΠΦΥ είναι προ των πυλών. Η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση των μεγαλοϊδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της υγείας με τη μετατροπή του πρωτοβάθμιου συστήματος σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας.

Η μνημομιακή δέσμευση για κινητικότητα 12.500 εργαζομένων έχει βάλει στο μάτι την υγεία των ασφαλισμένων, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μείνουν ακάλυπτοι από υπηρεσίες υγείας. Το κράτος θα είναι απόν και τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα θα ξεζουμίζουν τους ασφαλισμένους ως αποκλειστικά μονοπώλια.

Το επίσημο σαμποτάρισμα των εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ,το σαμποτάρισμα των σταθερών δομών από τα 5ψήφια και πληρωτέα νούμερα των τηλεφωνικών ραντεβού με την ταυτόχρονη ενίσχυση του μεγαλοϊδιωτικού κατεστημένου έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο για το άμεσο μέλλον που είναι: υγεία για τους λίγους και τους έχοντες.


Σήμερα δεν υπάρχει άλλη λύση από την πρόταση για αντι-μνημονιακή συσπείρωση όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, όλων των δήμων και όλων των συλλόγων εργαζομένων, αναπήρων, συνταξιούχων γιά ενίσχυση των δημόσιων δομών της ΠΦΥ, που σε τελική ανάλυση είναι και η μόνη βιώσιμη λύση για τους ασφαλισμένους.

Στον αγώνα μας αυτόν έχουμε “αντίπαλους” τους φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές, οι οποίοι μάταια προσπαθούν να πείσουν και να υποβαθμίσουν τις ραγδαίες και τρέχουσες εξελίξεις κλεισίματος των μονάδων. Τους καλούμε να αναλογιστούν τις συνδικαλιστικές και ευρύτερα πολιτικές ευθύνες τους.

Καλούμε και τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους μας να κατανοήσουν οτι κανείς δεν θα έχει σημείο αναφοράς σε ένα σύστημα που θα αγοράζει υπηρεσίες υγείας. Αντίθετα σύντομα θα κληθούν να παρέχουν υπηρεσίες σε μεγάλα ιδιωτικά κέντρα ως χαμηλόμισθοι.

Παλεύουμε για ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αναβάθμιση των δημόσιων δομών. Για πρόσβαση όλων ανεξάρτητα από το ασφαλιστική τους κατάσταση. Δεν θα ανεχθούμε κανένα κλείσιμο μονάδων και καμία διαθεσιμότητα-απόλυση εργαζόμενου στον ΕΟΠΥΥ. Μόνη μας ελπίδα η έντονη αντίδραση μας η ενημέρωση του κόσμου και τελικά η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

24-9-13

Για το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών ΕΟΠΥΥ

Παναγιώτης Ψυχάρης

Γιάννης Μπασκόζος

Σπύρος Προβατάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου