Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Έκτακτη σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής για τη δημόσια υγεία ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ



ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα καίριας σημασίας, όπως σημειώνουν, για τη δημόσια υγεία ζητούν με επιστολή τους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.



Αναλυτικά οι βουλευτές στην κατατεθείσα επιστολή αναφέρουν:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

«Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας και μελετά τη μετάταξη στο ΕΣΥ ή την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας ή ακόμα και απόλυσης 6.000 ιατρών του Οργανισμού.

Είναι πλέον εμφανής η πρόθεση εκ μέρους του Υπουργείου να καταργηθούν οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ και να μεταφερθεί όλη η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με κλειστό προϋπολογισμό παρά τα εκατομμύρια των ανασφαλίστων που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες.


Κατ’ αυτόν τον τρόπο η υγεία μετατρέπεται από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα με συνέπεια να αποκλείεται μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας από την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Επιπροσθέτως απαξιώνονται η παράδοση, η τεχνογνωσία και οι κοινωνικές δομές δημόσιας υγείας που χρειάστηκαν δεκαετίες ολόκληρες για να οικοδομηθούν.

Προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα καίριας σημασίας για τη δημόσια υγεία που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών σχεδιασμών, ζητούμε την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία των Υπουργών Υγείας και Εργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 41 Α του κανονισμού».

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Κουρουμπλής Παναγιώτης, Ξανθός Ανδρέας, Στρατούλης Δημήτρης, Αγαθοπούλου Ειρήνη, Βαλαβάνη Νάντια, Δερμιτζάκης Κώστας, Ζαχαριάς Κώστας, Ζερδελής Ιωάννης, Κυριακάκης Βασίλης, Μητρόπουλος Αλέξης, Μιχαλάκης Νίκος, Μπάρκας Κώστας, Μπόλαρη Μαρία, Ουζουνίδου Ευγενία, Σταθάς Ιωάννης και Χαραλαμπίδου Δέσποινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου