Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ολοκληρώνεται η κινητικότητα στην Υγεία


Γράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη- VIRUS. 
Στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.

Με καθυστέρηση τοποθετούνται στις νέες θέσεις εργασίας οι υπάλληλοι του ΕΣΥ, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κινητικότητας. Ο λόγος ήταν, κατά το Υπουργείο, η επιλογή του ΑΣΕΠ για τη διεξαγωγή της διαδικασίας, αντί των υπηρεσιών της Αριστοτέλους, με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας. 


Απαντώντας στις επικρίσεις για την καθυστέρηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε πως «όλοι γνωρίζουν γιατί είχαν ενημερωθεί ότι η κίνηση δεν ξεκίνησε 31 Αυγούστου, αλλά 11 Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με το Υπουργείο, βάση της μοριοδότησης του ΑΣΕΠ βγήκε η διαπιστωτική πράξη με τις διαθεσιμότητες. Χθες ήταν η τελευταία ημέρα της 15νθήμερης προθεσμίας, για την υποβολή των αιτήσεων από τους εργαζομένους για το φορέα της προτιμήσεώς τους και μέχρι το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί το 99%. «Εάν κάποιος δεν έκανε αίτηση δεν θα μπορεί να επιλεγεί. Άρα φεύγει από το Υπουργείο Υγείας» ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υγείας. 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα στοιχεία των εμπλεκομένων μεταφέρονται από τα νοσοκομεία στο ΑΣΕΠ, το οποίο άμεσα μοριοδοτεί. Κατά την εκτίμηση του Υπουργού Υγείας, όλα τα βήματα θα ολοκληρωθούν στις επόμενες ημέρες και πιθανώς έως τις 10 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα είναι στις θέσεις τους, χωρίς καμία απόλυση. Με τη λήξη τη διαδικασίας, το Υπουργείο και το ΕΚΕΠΥ θα παρουσιάσει την κίνηση των ασθενών στις περιοχές όπου υπήρξε η κινητικότητα, για να διαπιστωθεί κατά πόσο επηρεάστηκε η λειτουργία των νοσοκομείων. 

Χαρακτηριστική περίπτωση, κατά την Αριστοτέλους, της εύρυθμης λειτουργίας της κινητικότητας, είναι πως δεν χρειάστηκε, τελικώς, η συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων. 

«Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα ως χώρα, να σταματήσουμε να πολεμούμε τις μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται για τους ξένους, γίνονται για εμάς» είπε ο κ. Γεωργιάδης και χαρακτήρισε το μέτρο της κινητικότητας ως «το πιο ωραίο και χρήσιμο εργαλείου που είχε στη διάθεση του το δημόσιο για να κάνει αλλαγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου