Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Το μέλλον του ΕΟΠΥΥ στο "μικροσκόπιο"

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Σημαντικά συμπεράσματα που πιθανότατα θα επηρεάσουν την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και το ΕΣΥ γενικότερα, αναμένεται να εξαχθούν σε φόρουμ κορυφαίας σημασίας που άρχισε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα. Ο λόγος για το φόρουμ για τις πολιτικές της υγείας, στο οποίο μεταξύ άλλων λαμβάνουν μέρος κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης και της πολιτικής.


Εκτός απροόπτου μάλιστα την Κυριακή θα φθάσει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης για να λάβει μέρος στις εργασίες του φόρουμ. Οργανωτικό και συντονιστικό ρόλο στη διοργάνωση έχει ο Μεσσήνιος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος.

Στο φόρουμ, που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο "Elite" αναμένεται να συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τη σχέση και την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ -ο διοικητής του οποίου Δημήτρης Κοντός θα είναι παρών στις εργασίες-, ενώ τα συμπεράσματα που θα προκύψουν αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση της κινητικότητας 15.000 εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου