Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: φιέστα Άδωνι με τα ονόματα των γιατρών! Κρατά...νεκρούς και "θάβει" γιατρούς



IATROPEDIA. Μπορεί να αδυνατεί να διαγράψει ακόμη και τους νεκρούς από το ασφαλιστικό μητρώο, κάνει όμως επικοινωνιακή φιέστα με τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν, επισημαίνει η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ). 

Όπως σημειώνει η Ένωση : “Παρά το γεγονός ότι πάνω από 64913 χιλιάδες ιατροί στην χώρα εξασκούν ευσυνείδητα το λειτούργημά τους, για άλλη μία φορά ο ΕΟΠΥΥ επέλεξε να στήσει επικοινωνιακή οπερέτα προβάλλοντας το γεγονός ότι μόλις 87 ιατροί από τους 65000 της χώρας, "ελέγχονται" για πιθανές ατασθαλίες χωρίς όμως να έχουν τελεσιδικήσει παρά μόνο 11 περιπτώσεις, δηλαδή το 0,016% του συνόλου των ιατρών της χώρας!”.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ μάλιστα Γιώργος Ελευθερίου σημειώνει: “Αποτελούμε μοναδικό παράδειγμα πολιτισμένης χώρας που οργανώνεται επικοινωνιακή φιέστα, χωρίς σοβαρή στατιστική ανάλυση των δεδομένων, προκειμένου να πληροφορηθούν οι πολίτες ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πράξει το αυτονόητο και θα σταματήσει τις σπατάλες”.


Ο Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γ.Ελευθερίου

Η Ένωση καλεί και πάλι το υπουργείο Υγείας να δώσει ονόματα στην δημοσιότητα και να αποστείλει άμεσα τα περιστατικά αυτά στην δικαιοσύνη εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου.
Επίσης οι γιατροί της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ αναρωτιούνται: 

“Γιατί άφησε 9 ολόκληρους μήνες να περάσουν και δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουν "σπαταληθεί" κατά την γνώμη του 53 εκατ. ευρώ;

Γιατί δεν έχει διαγράψει τους νεκρούς από το ασφαλιστικό μητρώο όπως παραδέχεται ο ίδιος αφού για να συνταγογραφήσει ένας ιατρός σε νεκρό θα πρέπει να υπάρχει ενεργό ΑΜΚΑ στο σύστημα συνταγογράφησης;”

και καταλήγουν μεταξύ άλλων: “μπράβο λοιπόν στον ΕΟΠΥΥ που ενώ αδυνατεί να διαγράψει από το μητρώο του τους νεκρούς και να καταγράψει τους εν ενεργεία ασφαλισμένους, με τραγική καθυστέρηση κατάφερε να βρει 87 ιατρούς από τους 65000 που ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση, καλά θα έκανε όμως την επόμενη φορά που θα στήσει επικοινωνιακά παιχνίδια να φροντίσει να απαντήσει στις πραγματικές αγωνίες των ασφαλισμένων και των ιατρών, δίνοντας πειστικές απαντήσεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου