Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟ ΜΠΕΖΑ

Πειραιάς, 26-7-2013

Α.Π. 2484

Προς
τον Υφυπουργό Υγείας

Κο Αντ. Μπέζα

Λαμβάνοντας υπόψη το συνημμένο δημοσίευμα για ύπαρξη επιτροπής διαπραγμάτευσης http://www.iatropedia.gr/articles/read/5082, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε αν η αναφερόμενη Επιτροπή υφίσταται, αν η σύνθεσή της είναι η αναγραφόμενη και σε καταφατική απάντηση, ποιά σχέση θα μπορούσε να έχει η δημιουργία της με την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΠΦΥ και του ΕΟΠΥΥ, καθώς και των δημόσιων δομών της ΠΦΥ και του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης θα θέλαμε να μας γνωρίσετε, αν η Επιτροπή αυτή έχει κάποια σχέση με την Επιστημονική Επιτροπή της ΠΦΥ, που συνέστησε ο Υπουργός Υγείας στις 30-7-2013 και αν υπάρχουν κοινά μέλη.


Αν όλα τα ανωτέρω υφίστανται, ερωτάμε : Καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΠΦΥ ; Καταργούνται οι δημόσιες δομές της ΠΦΥ ; Πωλείται ο ΕΟΠΥΥ ως πάροχος υπηρεσιών Υγείας και γίνεται μόνο αγοραστής ; Ποιός είναι ο ρόλος των νομοθετημένων Θεσμικών Οργάνων της Πολιτείας (ΠΙΣ και Ιατρικοί Σύλλογοι), οι οποίοι είναι παραγκωνισμένοι και αγνοούνται εμφανώς;

Λυπούμεθα, γιατί για άλλη μία φορά αγνοούνται οι Θεσμικοί Ιατρικοί Φορείς, τους οποίους μόνο για τυπικές και όχι ουσιαστικές συναντήσεις δέχεστε και κάνετε διάλογο, από-κρύπτοντας αλλαγές στο σχεδιασμό των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, που είναι καθ΄ ύλην αρμοδιότητά μας.

Σας γνωρίζουμε ότι τετελεσμένα δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ! Ζητάμε δε από όλα τα μέλη μας να είναι σε ετοιμότητα, διότι δεν θα επιτρέψουμε να επιτελεστούν οποιεσδήποτε πράξεις αλλαγής του πλαισίου των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, με τις οποίες εκχωρείται η Υγεία σε επιχειρηματίες του εσωτερικού και του εξωτερικού, αγνοώντας την Επιστημονική Ιατρική Κοινότητα και απεμπολώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας! Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την Περίθαλψη των Πολιτών και το Επιστημονικό και Εργασιακό πλαίσιο των Ιατρών με αξιοπρέπεια και κανόνες !

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ     ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Κοινοποίηση : Υπουργός Υγείας & Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου