Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: Επικοινωνιακή φιέστα στήνει ο ΕΟΠΥΥ αλλά αδυνατεί να διαγράψει τους νεκρούς από το ασφαλιστικό μητρώο!



Αθήνα 26/09/2013

Δελτίο Τύπου


ΘΕΜΑ: Άλλη μία επικοινωνιακή φιέστα από τον ΕΟΠΥΥ. Αδυνατεί να διαγράψει ακόμη και τους νεκρούς από το ασφαλιστικό μητρώο!

Παρά το γεγονός ότι πάνω από 64913 χιλιάδες ιατροί στην χώρα εξασκούν ευσυνείδητα το λειτούργημά τους, για άλλη μία φορά ο ΕΟΠΥΥ επέλεξε να στήσει επικοινωνιακή οπερέτα προβάλλοντας το γεγονός ότι μόλις 87 ιατροί από τους 65000 της χώρας «ελέγχονται» για πιθανές ατασθαλίες χωρίς όμως να έχουν τελεσιδικήσει παρά μόνο 11 περιπτώσεις, δηλαδή το 0,016% του συνόλου των ιατρών της χώρας!

Αποτελούμε μοναδικό παράδειγμα πολιτισμένης χώρας που οργανώνεται επικοινωνιακή φιέστα, χωρίς σοβαρή στατιστική ανάλυση των δεδομένων, προκειμένου να πληροφορήθούν οι πολίτες ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πράξει το αυτονόητο και θα σταματήσει τις σπατάλες.

Για άλλη μία φορά καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να δώσει ονόματα στην δημοσιότητα και να αποστείλει ΑΜΕΣΑ τα περιστατικά αυτά στην δικαιοσύνη εφαρμόζοντας ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου. 



Καλούμε επίσης τον ΕΟΠΥΥ να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να απαντήσει και να δράσει άμεσα ώστε να λυθούν τα τεράστια προβλήματα της ΠΦΥ στην χώρας μας, ερωτούμε λοιπόν:

Γιατί αφήσε 9 ολόκληρους μήνες να περάσουν και ΔΕΝ πήρε τα απαραίτητα μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουν «σπαταληθεί» κατά την γνώμη του 53 εκατ. ευρώ;

Γιατί δεν έχει διαγράψει τους νεκρούς από το ασφαλιστικό μητρώο όπως παραδέχεται ο ίδιος αφού για να συνταγογραφήσει ένας ιατρός σε νεκρό θα πρέπει να υπάρχει ενεργό ΑΜΚΑ στο σύστημα συνταγογράφησης; Ποιος θα ελεγχθεί για παράβαση καθήκοντος από τον διοικητικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ που μόνο για υπερωρίες ο Ελληνικός Λαός πληρώνει 21 εκ. ευρώ με βάση τον προυπολογισμό του.

Γιατί δεν ανοίγουν τον ΕΟΠΥΥ σε όλους τους ιατρούς και αντ’ αυτού αφήνουν δεκάδες νομούς της χώρας χωρίς ιατρική κάλυψη, καταδικάζοντας χιλιάδες νέους ιατρούς στην ανεργία; Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 28 Νομοί ΔΕΝ έχουν παιδίατρο.

Γιατί συνεχίζει να μην δίνει καμία απάντηση για το τι θα κάνει με τις συμβάσεις των συμβεβλημένων ιατρών που λήγουν τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική φροντίδα εκατομμύρια Ελλήνων;

Πότε θα σταματήσει ο ΕΟΠΥΥ να είναι ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής της χώρας, καθώς είναι γνωστό ότι οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια, τόσο σε ληξιπρόθεσμες όσο και σε τρέχουσες οφειλές; Μόνο σε ληξιπρόθεσμες συνεχίζει να οφείλει 800 εκ. ενώ για το 2013 έχει πληρώσει μόνο τους 3 πρώτους μήνες !

Πότε θα σταματήσει τα συνεχή κουρέματα στους παρόχους υγείας και πότε θα αποφασίσει να προχωρήσει σε ουσιαστική μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας με ελεύθερη πρόσβαση ΟΛΩΝ των πολιτών σε ειδικευμένους ιατρούς;

Γιατί ΔΕΝ μειώνει τις τιμές των γενοσήμων με αποτέλεσμα εκατοντάδες εκατομμύρια να χάνονται καθώς τα γενόσημα στην χώρα μας είναι μέχρι και 900% ακριβότερα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες;

Γιατί δεν δίνει στην δημοσιότητα τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για να αντιληφθεί η κοινή γνώμη ότι από το σύνολο των 5,6 Δις, μόλις 82 εκ. αποτελούν τις αμοιβές των κλινικών ιατρών.

ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν στον ΕΟΠΥΥ που ενώ αδυνατεί να διαγράψει από το μητρώο του τους νεκρούς και να καταγράψει τους εν ενεργεία ασφαλισμένους, με τραγική καθυστέρηση κατάφερε να βρει 87 ιατρούς από τους 65000 που ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση, καλά θα έκανε όμως την επόμενη φορά που θα στήσει επικοινωνιακά παιχνίδια να φροντίσει να απαντήσει στις πραγματικές αγωνίες των ασφαλισμένων και των ιατρών, δίνοντας πειστικές απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση εμείς παραμένουμε στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για να το βοηθήσουμε να επιλυθούν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τα πραγματικά προβλήματα του λαού μας.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου   Χ. Παπασιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου