Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

«Bonus» με ρεπό και εφημερίες στους γιατρούς


ONMED. Με ανταλλάγματα τα ρεπό και τις μεικτές εφημερίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, προτίθεται να «χρυσώσει» το χάπι του δύσκολου ωραρίου των γιατρών, καθώς η Ευρωπαική Οδηγία είναι ιδιαίτερα αμείλικτη όσον αφορά στο ωράριο εργασίας όλων των εργαζομένων. 

Συγκεκριμένα, Ευρωπαική Οδηγία του 1999 προβλέπει ότι το ωράριο εργασίας του ιατρικού κλάδου, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 48 ώρες την εβδομάδα. Η Ελλάδα παρότι έχει εναρμονιστεί με την Οδηγία αυτή, ποτέ της δεν τήρησε ωστόσο, το πλαίσιο αυτό των 48 ωρών. Ετσι, το διάστημα αυτό της κινητικότητας, αποτελεί μία καλή αφορμή για να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα του ωραρίου και ήδη οι επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών θσε συναντήσεις τους με τις Ομοσπονδίες των γιατρών θα τους ενημερώσουν σχετικά. 


Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών από τους επικεφαλής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας κ.κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και Σωτήρη Ζώτο. Από την πλευρά τους οι γιατροί, εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους, καθώς οι ελλείψεις στα νοσοκομεία σε ιατρικό και κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστιες και όπως αναφέρουν, «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας ικανοποιήσει χρησιμοποιώντας λύσεις όπως ρεπό και μεικτές εφημερίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου