Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Η δημαγωγία των νεκρών

YGEIANET. Όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος εκδίδεται από το Ληξιαρχείο Πράξη Θανάτου με την οποία ακυρώνεται το Δελτίο Ταυτότητας και το Ασφαλιστικό Βιβλιάριο του θανόντος, ενώ ενημερώνεται και η αρμόδια ΔΟΥ ότι ο φορολογούμενος εγκατέλειψε τα εγκόσμια.

Εάν υπήρχε στοιχειώδης τάξη ο ΕΟΠΥΥ όφειλε να ακυρώσει αμέσως και τον ΑΜΚΑ του θανόντος, ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί για ασφαλιστικούς σκοπούς, ούτε για συνταγογράφιση και παραπεμπτικογραφία.

Ο ΕΟΠΥΥ όμως δεν εκτελεί την αυτονόητη υποχρέωσή του και για λόγους αθώους ή πονηρούς συνεχίζεται η καταβολή της σύνταξης και η δυνατότητα συνταγογράφισης.


Αντί λοιπόν οι δικαστικές αρχές να εγκαλέσουν τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την παράλειψη να εκτελέσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της έχουμε το εξωφρενικό φαινόμενο να προκύπτουν κάθε λίγο και λιγάκι πρωτοσελιδα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε γιατρούς που συνταγογραφούν σε πεθαμένους και συγγενείς που εισπράττουν τη σύνταξη του παππού που πέθανε.

Μήπως θα έπρεπε ο ΠΙΣ, ο οποίος πολύ σωστά επισκέφτηκε πρόσφατα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να κάνει τώρα και το επόμενο βήμα: να μηνύσει τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τον πολιτικό της προϊστάμενο, δηλαδή τον υπουργό Υγείας, για διασπάθιση χρήματος και δημαγωγική εκμετάλλευση των πεθαμένων;

1 σχόλιο:

  1. Δεν ενημερώνεται η ΔΟΥ. Πρέπει κάποιος να κάνει αίτηση διαγραφής και ειδικότερα ο κληρονόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή