Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΣΚΕ: Προσφυγή –Επιστολή προ ΕΟΠΥΥ για clawback

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

ΑΘΗΝΑ 23/12/2013

ΘΕΜΑ: Προσφυγή –Επιστολή προ ΕΟΠΥΥ για clawback

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 17/12/2013 ανακοινώσεως μας ως προς το clawback ζητήσαμε και εισήγηση επί του θέματος και από τον έγκριτο νομικό κο Κων. Σαμαρτζή που συνδράμει στο έργο της Ομοσπονδίας αλλά και επαγγελματικών Ενώσεων που συνιστούν την Ομοσπονδία μας.

Σύμφωνα με την άποψή του δύναται οι Ιατροί να ασκήσουν προσφυγές κατά των πράξεων καταλογισμού, ακόμα δε να καταθέσουν και αίτηση αναστολής μέσα στον χρόνο που προαναφέραμε.

Όπως και προηγουμένως αναφέραμε αυτό συνεπάγεται αντιδικία με τον ΕΟΠΥΥ και την πολιτεία, με ότι αυτό συνεπάγεται και από πλευράς δικαστικών εξόδων που αναλαμβάνει κάθε Ιατρός ξεχωριστά.

Σε περίπτωση που δεν επιλεγεί η δικαστική οδός ( που είναι προσωπική απόφαση του κάθε Ιατρού όπως και τον ποιό νομικό σύμβουλο θα επιλέξει) προτείνεται εκ μέρους του κου Σαμαρτζή να αποσταλεί στον ΕΟΠΥΥ επιστολή, σχέδιο της οποίας σας επισυνάπτουμε, την οποία πρέπει κάθε Ιατρός να καταθέσει στον ΕΟΠΥΥ σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 2 μηνών από τότε που έλαβε την ειδοποίηση στο e-dapy και να λάβει επί του αντιγράφου αρ. πρωτοκόλλου παραλαβής.

Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Φ.Ν.Πατσουράκος           Αναστάσιος Δ. Τσάτσος

2 σχόλια: