Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΠΙΣ: Αρνητικός στην πρόταση του ΕΟΠΥΥ για ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων

“Οριζόντιο μέτρο”, χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Βλασταράκος την πρόταση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για αναθεώρηση των διαγνωστικών εξετάσεων.

iATRONET

Ένα ηχηρό “όχι” εισέπραξε την Τρίτη η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στην πρόταση που απηύθυνε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για αναθεώρηση των διαγνωστικών εξετάσεων.

Με επιστολή του προς τον Οργανισμό, ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος απορρίπτει την πρόταση, θεωρώντας ότι πρόκειται για οριζόντιο μέτρο, το οποίο πλήττει τη λειτουργία των ιδιωτικών εργαστηρίων.

Με την επιστολή του, ο κ. Βλασταράκος επισημαίνει τα εξής:

“Απαντώντας στο υπ΄ αριθμ. πρωτ. Οικ. 13120/7.4.2015 έγγραφό σας με θέμα 'Αποστολή πρότασης ανακοστολόγησης διαγνωστικών εξετάσεων στον ΠΙΣ', με το οποίο μας ζητάτε παρατηρήσεις, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2015, αλλά και μετά από εισήγηση των Οργανώσεων στις οποίες κοινοποιείται, απορρίπτουμε την πρόταση περί ανακοστολόγησης των ιατρικών πράξεων.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο, το οποίο πλήττει ουσιαστικά τη λειτουργία των ιδιωτικών εργαστηρίων και κέντρων, αλλά και έχει επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασφαλισμένων”.

Κοστολόγηση

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ τονίζει ότι λύση είναι η πλήρης κοστολόγηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) όλων των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τα δημογραφικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, πρόκειται για ενέργεια πρώτης προτεραιότητας και μέσω αυτής ο ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

Δ.Κ.

5 σχόλια:

  1. βρε καλως τον προεδρο............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τη στάση πληρωμών και τη χρεοκοπία του Εοπυυ κουβέντα;Οι εταιρείες που ζητούν πληρη εξόφληση τιμολογιων και στέλνουν εξωδικα;ουδεμία καλυψη!θέλετε να κλείσουν οι μικροί νέοι και να βασιλεύουν οι μεγάλοι;;αισχος,έλεος!αντε πνιγειτε με την αλητεία σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ντρεπεται λιγο για την σταση που εχει κρατησει απεναντι στους εργαστηριακους ιατρους που τους οδηγησε σε καταργηση του επαγγελματος τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στην προεδράρα....ξεκινα το νεο αντάρτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι δεν ντρέπεται...όπως δεν ντρεπόταν και την προηγούμενη 3ετία που ήταν Πρόεδρος αλλά εκλέχθηκε και πάλι πανηγυρικά...το οποίο σημαίνει ότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή