Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Αρχίζει η επιστροφή των απολυμένων γιατρών του ΠΕΔΥ! Πονοκέφαλος στο υπ.Υγείας

Παρασκευή 22 Ιούλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Επιστρέφουν σιγά σιγά στις θέσεις τους οι γιατροί του ΠΕΔΥ που είχαν απολυθεί το 2014

Πρόκειται για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που με το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα αφού βρέθηκαν στη διλληματική κατάσταση να επιλέξουν ανάμεσα στο ιατρείο τους και τη δημόσια θέση.

Μετά από δικαστικές μάχες δύο ετών και πλέον, οι γιατροί του ΠΕΔΥ δικαιώθηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη και αρχίζουν σιγά σιγά να επιστρέφουν στο σύστημα.

Με βάση την ενημέρωση του Προέδρου των γιατρών του ΠΕΔΥ Παναγιώτη Ψυχάρη οι γιατροί της Αττικής που δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών με τις αποφάσεις 1217/2016 και 1009/2016, μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους με το ίδιο προηγούμενο καθεστώς.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, τα ονόματα των γιατρών που περιέχονται στις δικαστικές αποφάσεις και επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, θα πρέπει να προσέλθουν στην 1η ΥΠΕ και να κάνουν αίτηση επαναφοράς.

Ο πονοκέφαλος του υπ.Υγείας

Πάντως η δικαστική αυτή εξέλιξη όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές τουHealthReport.gr, δεν κάνει και ιδιαίτερα… χαρούμενη την οδό Αριστοτέλους.

Άλλωστε όπως όλα δείχνουν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδίωκε να αποφύγει την επαναπρόσληψη των απολυμένων γιατρών, κάτι που διεφάνη ξεκάθαρα και από το νομοσχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση για το ΠΕΔΥ.
Γεγονός καθόλου τυχαίο όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, αφού οι όποιοι ανασχεδιασμοί για το νέο ΠΕΔΥ αλλά και οι προσλήψεις, πρέπει να πάρουν και την έγκριση της τρόικας.

Πλέον όμως μετά τις δικαστικές αποφάσεις που δίνουν το δικαίωμα στους γιατρούς του ΠΕΔΥ να επιστρέψουν στο σύστημα, φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα ο επανασχεδιασμός των Μονάδων Υγείας.

2 σχόλια:

  1. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της "μαγκιάς" του Γεωργιάδη! Έβγαινε στα κανάλια και κοκορευότανε ότι λύνει το πρόβλημα της Υγείας με αποφασιστικότητα και τσαμπουκά ενώ ήταν οφθαλμοφανές ότι νομικά αυτή η λύση ήταν αστήρικτη. Ξηλώθηκε λοιπόν ότι, έστω και προβληματικό, υπήρχε στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, της οποίας το κόστος φορτώθηκε στις πλάτες των ιδιωτών παρόχων. Ας βγεί λοιπόν να μιλήσει γι΄αυτο ο φλύαρος αντιπρόεδρος της ΝΔ. Και οι Συριζαίοι ενώ ξέρουν ότι αυτά, που έκανε ο Άδωνις ήταν παράνομα, πάτησαν εκεί για να φτιάξουν το δικό τους σύστημα υγείας. Ας τα λουστούν τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΕΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.ΕΟΠΥΥ ΓΙΟΚ .ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΔΥ.ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΜΞΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή