Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Δελτίο τύπου ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αθήνα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εκφράζει τη θλίψη και τη βαθειά οδύνη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Ραφήνας και Δυτικής Ατττικής.

Δεδομένη είναι η αμέριστη συμπαράσταση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ στους ανθρώπους που βίωσαν μία πρωτοφανή τραγωδία με δεκάδες θύματα και απώλεια κόπων μίας ολόκληρης ζωής.

Καλούμε τα μέλη μας να συνδράμουν στους πληγέντες, παρέχοντας αφιλοκερδώς τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας και να συμμετάσχουν σε εθελοντικές οργανωμένες δράσεις ενίσχυσης τους σε ιατρικό και κοινωνικό επίπεδο.

Παρακαλούμε τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ να εστιάσουν τη δράση τους στις αυξημένες ανάγκες αιμοδοσίας των πληγέντων, να οργανώσουν συλλογή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, ειδών σίτισης και αγαθών πρώτης ανάγκης που θα παραδοθούν στους πυρόπληκτους μέσω επίσημων φορέων. Άκρως σημαντική είναι η οργανωμένη ψυχολογική στήριξη των συνανθρώπων μας που βίωσαν ακραίες καταστάσεις σωματικού και ψυχικού πόνου. Τονίζουμε ότι οποιαδήποτε εθελοντική ατομική ή ομαδική δράση υγειονομικού χαρακτήρα δρομολογηθεί προς τις πληγείσες περιοχές, θα πρέπει να βρίσκεται υπό την εποπτεία του οικείου Ιατρικού Συλλόγου.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που έχασαν με αναπάντεχο τρόπο τους αγαπημένους τους. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους πυρόπληκτους και την άμεση επάνοδό τους στην οικογένειά τους.

Η Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου