Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ για Σωτηρία: Ούτε ευρώ για αντιπλημμυρικά



Στο παρά πέντε αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, κάτι που σε συνδυασμό με την απουσία κρατικής μέριμνας και κονδυλίων, δημιουργεί μία εκρηκτική κατάσταση.

Οnmed.gr

Τελευταίο παράδειγμα, η πλημμύρα έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία και μάλιστα πίσω από το χώρο όπου βρίσκονται οι χειρουργικές κλινικές.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, «ένας χαμηλός χώρος του Νοσοκομείου πίσω από τις χειρουργικές κλινικές μετατράπηκε σε λίμνη. Κατέληξε εκεί όλο το νερό της έντονης βροχής που έπεσε εντός του Νοσοκομείου και στη Μεσογείων (το κτίριο βρίσκεται 30 μέτρα από την Μεσογείων) λόγω των παρεμβάσεων που έγιναν για το ΜΕΤΡΟ.»

«Καμία μέριμνα από το κράτος για να φτιαχτούν αντιπλημμυρικά έργα στη Μεσογείων στο ύψος του Νοσοκομείου. Επίσης δεν υπάρχουν κονδύλια στο Νοσοκομείο για να φτιαχτούν αντιπλημμυρικά έργα εντός του Νοσοκομείου. Να καθαριστούν τα φρεάτια. Θα μπορούσαν με λίγα χρήματα να τοποθετηθούν προστατευτικά σε διάφορα σημεία εντός του Νοσοκομείου που θα εκτρέπουν το νερό σε άλλες κατευθύνσεις. Ούτε αυτό!!!», τονίζει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ στο κείμενο της ανακοίνωσής της.

Όπως σημειώνεται, από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς «σε εκείνα τα σημεία θα μπορούσαν να βρίσκονται την ώρα που έφθανε με ορμή το νερό ασθενείς ή εργαζόμενοι και να κινδυνέψουν. Βρίσκεται βέβαια στο πίσω μέρος των χειρουργικών κλινικών, αλλά εκεί στεγάζονται αποθήκες, ξενώνες των γιατρών και άλλοι χώροι. Ως εκ τούτου, η διέλευση είναι συχνή. Δεν κινδύνεψαν ευτυχώς ασθενείς ή προσωπικό.»




Ωστόσο, πολλές κλινικές του Νοσοκομείου έμπαζαν νερό από τη βροχή και ενώ επανειλημμένως έχουν αναδειχθεί τα προβλήματα του Νοσοκομείου, δεν έχουν βρεθεί τα απαραίτητα κονδύλια ούτε για την αντικατάσταση των καροτσιών των ασθενών που μετακινούνται με χαλασμένες ρόδες.

«Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα κατόπιν εορτής θα κινητοποιηθεί το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα εντός του Νοσοκομείου πριν θρηνήσουμε θύματα», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου