Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Δήμαρχος Ραφήνας: Θα έχουμε 120 νεκρούς

Ο κ. Μπουρνούς μίλησε για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν. 

του Newsroom newpost.gr

Την εκτίμηση ότι τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι θα φτάσουν τα 120 εξέφρασε ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Μπουρνούς μίλησε για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν. Μπορούν να δουν πως κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε όταν πέρασε η φωτιά στο Μάτι. Κανένα πυροσβεστικό δεν κάηκε, ενώ κάηκαν 400 οχήματα».

«Προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες αυτοί που τις έχουν για να πάνε σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής», είπε ο κ. Μπουρνούς. Ταυτόχρονα τόνισε ότι «Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν ήμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο».

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι προσπαθούν να του μεταθέσουν ευθύνες: «Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα».

«Ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης, αλλά ήταν εκτός» είπε ο κ. Μπουρνούς και μετά απέφυγε να πει ποιον πήρε στη συνέχεια, αφήνοντας ωστόσο υπόνοιες για συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος…», επεσήμανε ο δήμαρχος Ραφήνας. «Θα έχουμε 120 νεκρούς» είπε ο κ. Μπουρνούς.

1 σχόλιο: