Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Κατέληξαν σε συμφωνία Υπουργείο και Ιδρυμα Ωνάση για το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων

Στο Δ.Σ. θα υπάρχουν τρία μέλη από το Ιδρυμα


Εντός της εβδομάδας, ανακοινώνεται από τη Πολιτειακή ηγεσία η έναρξη της επένδυσης για την κατασκευή του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων από το Ιδρυμα Ωνάση σε χώρο που βρίσκεται παραπλεύρως στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο .

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις των μερών έφθασε ο χρόνος για να ανακοινωθεί και η επένδυση για το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων που θα χρηματοδοτηθεί από το Ιδρυμα Ωνάση. Η κατασκευή του ξεκινά εντός του έτους και εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 25 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις 8-10.000 τ.μ. καθώς και ο εξοπλισμός του. Σε αυτό θα μεταφερθούν το τμήμα των μεταμοσχεύσεων καρδιάς που σήμερα πραγματοποιούνται στο Ωνάσειο, ενώ θα επεκταθούν οι επεμβάσεις στους πνεύμονες, το ήπαρ και στα νεφρά.

Στην περίπτωση του Κέντρου θα λειτουργεί ως ΝΠΙΔ και μολονότι η Ηγεσία θα έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ, το Ιδρυμα θα έχει αυξημένη βαρύτητα στην διαχείρισή του και στη λήψη αποφάσεων. Πηγές λένε ότι το Ιδρυμα θα συμμετέχει με 3 μέλη, ενώ ο πρόεδρος θα είναι στέλεχος κοινής αποδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου