Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τροπολογία πρόκληση εν μέσω εθνικού πένθους! Περνούν τροπολογία για λογοθεραπευτές με πτυχία ιδιωτικών σχολών

Health Report

Εν μέσω εθνικού πένθους άλλη μία έκπληξη φαίνεται ότι επιφύλασσε η κυβέρνηση στους λογοθεραπευτές αυτή τη φορά

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) με μια αιφνίδια τροπολογία επιχειρείται να ισοσκελιστούν τα πτυχία τους με αυτά όσων έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικά Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) οι ενέργειες της κυβέρνησης ανοίγουν την πόρτα σε άτομα με ελλιπή τυπικά προσόντα να ασκούν την επιστήμη της Λογοθεραπείας.

«Εν μέσω εθνικού πένθους και στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής ψηφίζεται τροπολογία η οποία:

α) νομιμοποιεί τους αποφοίτους κέντρων ελευθέρων σπουδών εξισώνοντας την πρακτική εμπειρία τους με τα πτυχία λογοθεραπείας

β) νομιμοποιεί αποφοίτους μεταπτυχιακών λογοθεραπείας της αλλοδαπής χωρίς δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος στην χώρα κτήσης του τίτλου σπουδών

γ) παρατείνει την περίοδο προσκόμισης δικαιολογητικών των επαγγελματιών που εμπίπτουν στις μεταβατικές διατάξεις για ακόμα ένα έτος (ήταν ήδη δύο έτη)» αναφέρουν οι λογοθεραπευτές.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρουν ότι αφού πέρασαν 15 χρόνια για να ρυθμιστεί νομοθετικά το επάγγελμα του λογοθεραπευτή, η κυβέρνηση μέσω των βουλευτών Λιβανίου και Παπαδόπουλο που κατέθεσαν στη Βουλή την τροπολογία, «ξαναρυθμίζουν» το επάγγελμα με τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Ο κλάδος είναι έξαλλος και τονίζει: «Όλοι οι πτυχιούχοι επιστήμονες του κλάδου μένουμε απορημένοι θεατές εμπρός στην στάση της κυβέρνησης που δεν διστάζει μπροστά στην υποτίμηση μιας επιστήμης υγείας που υπηρετεί ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ο καθένας λοιπόν ας αναλάβει τις ευθύνες του!»

1 σχόλιο:

  1. Αδιαφορούν για τους επιστήμονες που τους έχουν χαρακτηρίσει ταξικούς εχθρούς και μαζεύουν ψηφαλάκια από όπου μπορούν. Δεν ενδιαφέρονται για το επίπεδο υπηρεσιών, πχ στους οικογενειακούς γιατρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή