Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Μια ανείπωτη τραγωδία σε εξέλιξη:Ταυτοποιήσεις, έρευνες & η φωτιά στα χόρτα

Εξι ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά η χώρα παραμένει αποσβολωμένη από την τραγωδία, τις εφιαλτικές μαρτυρίες και τις εικόνες που παγώνουν το αίμα

Οι μαρτυρίες των πληγέντων, η στάχτη, ο θάνατος, οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές, οι εικόνες με τα αποκαΐδια, όποιο ζωντανό οργανισμό πήρε η καταστροφική φωτιά, ξεπερνούν κάθε προσπάθεια διαχείρισης του πόνου

The toc.gr

Λίγο νωρίτερα το χειρότερο επιβεβαιώθηκε και για τον 13χρονο Δημήτρη Αλεξόπουλο,τον οποίο αναζητούσε ο πατέρας του. 

Σχετικά σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο είχε εκδώσει Missing Alert για τον 13χρονο αναφέρει ότι το μεσημέρι του Σαββάτου ενημερώθηκε από τη μητέρα του παιδιού ότι η σορός του παιδιού ταυτοποιήθηκε.

Ο πατέρας του παιδιού σε δηλώσεις του είχε πει πως είχε αναγνωρίσει το παιδί του με τη γιαγιά του σε φωτογραφίες.

Στην ανακοίνωση του το Χαμόγελο σημειώνει πως «Στις 28/7/2018, στις 15:00 ενημερωθήκαμε από την μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς»

Σημειώνει «εξ’ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση καθώς δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο. Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας».

To Χαμόγελο του Παιδιού εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και απευθύνει έκκληση για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνιση.

Τη χειρότερη έκβαση είχε και η έρευνα για την Ελένη Σαρίεβα που ταυτοποιήθηκε η σορός της. Η 55χρονη γυναίκα βρισκόταν στη λίστα των αγνοουμένων.

Η 55χρονη φέρεται να ήταν μεταξύ των 26 ανθρώπων που απανθρακώθηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη θάλασσα.

Η γυναίκα είχε πάει σε εξοχικό σπίτι φίλης της στο Κόκκινο Λιμανάκι και το αυτοκίνητό της είχε βρεθεί σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών βρίσκεται σε εξέλιξη. Χθες Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι νεκροψίες - νεκροτομές.

Ξαναψάχνουν τα καμένα

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για αγνοούμενους στη θάλασσα αλλά και στις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδες ψάχνουν ακόμη και σε σημεία που ήδη έχουν ελεγχθεί για αγνοούμενους

Επιχειρησιακή δραστηριότητα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος

Υποθαλάσσιες έρευνες για εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ατόμων στη θάλασσα, μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, εκτελεί ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα το λιμενικό σώμα, η συγκεκριμένη ομάδα που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα, με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος (Συσκευές Rebreather), αξιοποιεί τελευταίας τεχνολογίας scooter για την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κατάδυση, ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων και εξειδικευμένες τακτικές σάρωσης, μεγάλης έκτασης του βυθού.

Στις εργασίες συμμετέχει ερευνητικό σκάφος, με εξειδικευμένο sonar και ROV για κατάδειξη σημείων.
Επισημαίνεται ότι έως σήμερα η ομάδα της ΜΥΑ έχει πραγματοποιήσει 67 καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες.

Εγκληματική αμέλεια ιδιώτη

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον Σκάι η φωτιά στο Νταού Πεντέλης φαίνεται να προκλήθηκε από εγκληματική αμέλεια ιδιώτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, από τα έως τώρα ευρήματα προκύπτει πως όλα άρχισαν από εγκληματική αμέλεια ιδιώτη που επιχείρησε να κάψει ξύλα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και δυνατού αέρα.

Τα έως τώρα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ουσιαστικά έρχονται σε αντίθεση με τις σαφείς υπόνοιες του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για εμπρησμό από πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί, και πρόκειται για έναν 65χρονο άνδρα.

Οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι

Ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν στους 88. Υπενθυμίζεται ότι στις 2 τα ξημερώματα κατέληξε στο ΚΑΤ γυναίκα 42 ετών η οποία ήταν διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

φωτό Eurokinissi/ιntimenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου